Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Nemzeti Védelmi Szolgálat [X]
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Az NVSZ is érdeklődik a 600 millió forinttal megrövidített kötvénykereskedő cég ügyében zajló nyomozás iránt

Még mindig keresi a rendőrség azokat, akik áprilisban állítólag kirabolták az Arton Capitalt. Az állami program márciusi leállításáig letelepedési kötvényekkel kereskedő cégtől a hírek szerint elloptak egy páncélszekrényt, benne több mint félmilliárd forintnyi euróval. Az Átlátszó úgy értesült, hogy már a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai is figyelik a BRFK ezügyben zajló nyomozását. Nem tudni, miért: vajon azért, hogy kiderítsék, miért nem kerítették még kézre a tetteseket, vagy azért, hogy felgyorsítsák a munkát? Ezekre a kérdéseinkre a BRFK nem válaszolt.

Két újabb gyanúsított a belügyér korrupciós ügyében

Már hat gyanúsítottja van a korábban a Belügyminisztérium állományába tartozó Ármós Sándor rendőr dandártábornok, volt Pest megyei rendőrkapitány és társai ügyében vesztegetés, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt indított nyomozásnak – tudta meg a PestiSrácok.hu. Információink szerint a közelmúltban bűnsegédként elkövetett hivatali vesztegetéssel meggyanúsított két újabb személy is tagja volt annak az elkövetői körnek, akik a gyanú szerint milliós kenőpénzt adtak át a tábornoknak abban a reményben, hogy az általa hivatkozott befolyásos személyek eljárnak az érdekükben.

115 millió uniós forintot költhet az NVSZ korrupcióellenes oktatómunkára

Néhány hónappal ezelőtt még elbukni látszott a Nemzeti Védelmi Szolgálat azon terve, hogy fejtágításokat tartson szakemberek számára, most azonban, még ha mintegy negyvenmillió forinttal olcsóbban is, de megtörténhet a kapacitásfejlesztés a korrupcióellenes küzdelemben a nagyobb felderítés és megelőzés érdekében.

Nem lehet elszámolni a szállást, így egyelőre nem lesz NVSZ-es korrupcióellenes szakmai fejtágítás

Eredménytelen lett a Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupciós esetek felderítését szolgáló, rendezvényszervezési szolgáltatások beszerzésére kiírt, nettó 152 millió forintos keretösszegű tendere, mivel a szállásköltségeket nem lehetett elszámolni az uniós alapokból finanszírozott projekt terhére.

Korrupció? A költségvetésben?! Egy félstadionnyi pénzzel beljebb vagyunk

Százmilliárdos károkat okoz, de az ellene való közdelem forrásainak nehezen találni a nyomát a költségvetésben. Mi az? A 2016-os költségvetés sem ismeri a korrupció szót, viszont a Nemzeti Védelmi Szolgálatot egy fél stadion árából tényleg felturbózzák.

Csak elterelés az egész Kiss-ügy?

Az idézett tanúk nem mentek el pénteken a vesztegetéssel vádolt Kiss Ernő dandártábornok tárgyalására, ahol a bíró felolvasott egy titkosítás alól feloldott iratot, amely szerint az ügy kezdetén felvetődött: Kocsis István az illegális bevételeinek eltüntetését akarta leplezni az eljárással.

Százezreket kért a korrupt revizor

Hangfelvétel árulkodik egy adóhivatali dolgozó korruptságáról – ezt állítja legalábbis egy neve elhallgatását kérő vállalkozó, aki feljelentette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársát.

NVSZ: „VIDA ILDIKÓNAK NINCS ÜGYE”

A hazai korrupcióellenes hatóság nem vizsgálja az Egyesült Államokból kitiltott NAV-elnök ellen felhozott vádakat, annak ellenére, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak időről időre ellenőriznie kell az adóhatóság vezetőjét is.

Kitiltási botrány: vád, vagy vádaskodás?

Az kitiltási botrány kirobbanása óta kormánypárti politikusok, kormánytagok több nyilatkozatukban hangoztatták: minden korrupciós ügyet készek kivizsgálni, s aki tud ilyenekről, tegyen feljelentést. Ám vannak olyan állami szervezetek, amelyeknek éppen az a feladatuk, hogy feljelentés nélkül is felfedjék a korrupciós kapcsolatokat, ügyleteket. Ezek az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzeti Védelmi Szolgálat.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Rendőri korrupció 2012

Rendőri korrupció 2012

A rendőrségi korrupciós ügy 2012. június 1-jén robbant ki, amikor Vizoviczki Lászlóval, számtalan budapesti szórakozóhely tulajdonosával és egyik emberével együtt őrizetbe vették Kalmár Tamást,...
Vizoviczki diszkóbirodalma

Vizoviczki diszkóbirodalma

2012 közepén tartóztatta le Vizoviczki László vállalkozót magas rangú rendőri vezetőkkel együtt a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárító Központ, a Készenléti...
V. kerületi ingatlanügyek

V. kerületi ingatlanügyek

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. szerint 2013 szeptemberében áron alul adott el három ingatlant két budapesti kerület. A Fővárosi Önkormányzat mindhárom esetben lemondott elővásárlási...
Letelepedési kötvény-biznisz

Letelepedési kötvény-biznisz

Letelepedési kötvény vásárlásával Uniós tagországon kívüli állampolgár schengeni tartózkodási engedélyt, illetve hat hónap után letelepedési engedélyt szerez, mellyel szabadon utazhat, céget...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI