Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) [X]
Találatok: [144]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Csúnya dolgokat csinálhatott a PSG elnöke és az egyszer már elmeszelt FIFA-főtitkár

A svájci ügyészség vesztegetés gyanújával vizsgálatot indított Nasszer al-Helaifi, a Paris Saint-Germain katari elnöke ellen, valamint új szálon nyomoz Jérome Valckével, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség korábbi főtitkárával szemben.

Platini hajmeresztő dolgokat mesélt a FIFA-ról

Amikor Platini a FIFA-s tanácsadásról tárgyalt Blatterrel, az elnök csak visszakérdezett: milyen valutában kérsz egymilliót? Végül bemondásra fizettek, 230 millió forintnyi svájci frankkal többet, mert Platini rosszul emlékezett, és sehol nem volt lekönyvelve.

A németek valószínűleg megkenték a döntőbizottságot, hogy megkapják a 2006-os vébé rendezési jogát

A Spiegel úgy tudja, hogy a németek kenőpénzt fizethettek azért, hogy megkapják a 2006-os labdarúgó világbajnokság rendezési jogát. A lap szerint az akkori pályázati bizottságnak volt egy külön kasszája, amibe az akkori Adidas-vezér, Robert Louis-Dreyfus titokban betolt 10,3 millió svájci frankot.

Megvették a vb-t? FIFA-nak utalt milliókat keresgélnek a németek

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) vizsgálatot indított, hogy kiderítse, mi lett a sorsa a FIFA-nak 2005-ben, egy évvel a németországi vb előtt átutalt 6,7 millió eurónak. Kulturális támogatásnak nevezték, a Spiegel szerint viszont korrupciós pénz lehetett.

A jordán herceg akar a FIFA elnöke lenni

Ali bin al-Husszein csütörtökön hivatalosan is benyújtotta pályázatát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöki posztjára.

15 éves eltiltást kérnek az egyik FIFA-elnökjelöltre

Tizenöt éves eltiltástól tart a FIFA elnöki posztjára pályázó dél-koreai Csung Mong Jun, aki az ellene felhozott vádak ellenére változatlanul versenybe akar szállni a vezető tisztségért.

Azonnal elzavarnák Blattert a FIFA főszponzorai

A Coca-Cola, a Visa és a McDonald's is távozásra szólította fel a korrupcióval vádolt focivezért.

Már Platini ellen is nyomoznak

Soha nem volt kérdéses, hogy a nemzetközi sportdiplomáciában, különösen a labdarúgásban, nem ördögök vetélkednek angyalokkal, hanem esendő emberek még esendőbbekkel. Vagy nem is vetélkednek, hanem kiegyeznek – nem mindannyiunk és nem is sportáguk üdvére. Sepp Blatter és Michel Platini múlt pénteken kiszivárgott közös ügye is ezt a látszatot kelti – sőt, tegnap óta már Platini ellen is nyomoznak.

Blatter újra beleült a FIFA elnöki székébe

Sepp Blattert nem zavarja a svájci ügyészség vizsgálata. Ma visszatért zürichi irodájába, ügyvédje pedig kijelentette, hogy semmilyen törvénytelenséget nem követett el.
Találatok: [144]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI