Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Nitrogénművek Rt. [X]
Találatok: [23]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Budai: százmilliárd forint került vissza a költségvetésbe

Mintegy százmilliárd forint került vissza a költségvetésbe korrupciós ügyek felderítésével a jelenlegi kormány idején - mondta Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, a Korrupció és elszámoltatás című vitafórumon.

A banktitok kötelez

Inkorrekt olyan módon támadni a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB), hogy nem tud ellene védekezni. A banktitok kötelez bennünket – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Nyíri János, az állami tulajdonban lévő bank szóvivője annak kapcsán, hogy ellenzéki politikusok azzal vádolják a jelenlegi menedzsmentet: kormányközeli cégcsoportot finanszíroznak állami pénzből.

Bajnai büszke a péti cégmentésre

Szükséges volt a Péti Nitrogénművek 2009 eleji állami kisegítése Bajnai Gordon szerint. A korábbi miniszterelnök ma is vállalható, sikeres állami beavatkozásnak tartja a vállalat megmentését. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a mentőakció végrehajtását kritizálja, nem a szükségességét.

100 milliárd jött be az elszámoltatásból

Az elmúlt egy évben 100 milliárd forintot sikerült visszaszerezni az állami költségvetésnek az adófizetők pénzéből, amely az előző kormányzat alatt különböző utakon magáncégekhez, alapítványokhoz, magánszemélyekhez került - mondta Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerdán Hajdúszoboszlón.

Bajnai nem ment el a meghallgatásra a Péti Nitrogénművek ügyében

Sem Bajnai Gordon volt miniszterelnök, sem Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt vezérigazgatója nem jelent meg az országgyűlési mezőgazdasági bizottság elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottságának ülésén szerdán.

Budai sajnálja, hogy Bajnai és Erős sem jelentek meg

A Péti Nitrogénművek ma 2-3 milliárd forint bankhitellel és egy 50 millió eurós – Londonban kibocsátott – kötvényösszeggel tartozik, de akár mindkettőt azonnal vissza tudná fizetni, éves árbevétele ugyanis nettó 80 millió euró – mondta Bige László, a cég tulajdonosa az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottságának ülésén kedden Budapesten.

Ki adott utasítást Erős Jánosnak?

Bajnai Gordon volt miniszterelnök meghallgatását kezdeményezi Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a péti Nitrogénművek Zrt. államilag garantált hitelügyleteivel kapcsolatban.

Veres Jánost és Gráf Józsefet meghallgatják

Budai Gyula feljelentése nyomán a Péti Nitrogénművek hitelére nyújtott állami kezességvállalás ügyében hallgatják meg most a volt minisztereket.

Budai: 30 milliárdot hozott az elszámoltatás a kasszába

Saját tájékoztatása szerint több mint 30 milliárd forintot spórolt a magyar állam az elmúlt hónapokban az elszámoltatás keretében végzett vizsgálatok eredményeként Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos.

Budai: 30 milliárdot spórolt az állam az elszámoltatásokkal

Az elszámoltatásoknak köszönhetően az Omninvest vakcinagyártó 2,5 milliárd forintot fizetett vissza az államnak, a péti Nitrogénművek pedig 23 millió forintot. Az IKR Zrt.-nek 5 milliárd forintot nem utaltak ki - közölte Budai Gyula csütörtökön.
Találatok: [23]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Visszaélés a földpályázatoknál

Visszaélés a földpályázatoknál

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős volt államtitkára 2012 januárjában mondott le posztjáról, döntését azzal indokolva, hogy "a társadalom túlnyomó többsége...
Adonyi magtárház

Adonyi magtárház

Több száz millió forinthoz is juthattak azok a cégek értékelhető ellenszolgáltatás nélkül, amelyek részt vettek a 11 milliárd forintos, államilag támogatott hitelből megépített adonyi magtárház...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI