Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Nyír-Unica Kft. [X]
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Megint képbe került Kabai

Veres János egykori üzlettársa, Kabai Károly családi cégét, a Nyír-Uncia Kft.-t is ellenőrzi az elszámoltatási kormánybiztos. A Honvédelmi Minisztériumnál kirobbant korrupciós botrány miatt a cég szerződéseit és teljesítéseit is vizsgálják majd.

Aknavetők Kabaiéknál

Aknavetőhöz szükséges robbanótölteteket talált a rendőrség Veres János volt üzlettársa, Kabai Károly cége a Nyír-Uncia Kft. hajdúhadházi telephelyén – értesült lapunk.

Juhász hitelezőjének cége 16 millió forintos támogatást kapott

Több mint 16 millió forintos támogatást kapott munkahelyi képzésekre uniós forrásból az Eurocast Kft.

Bajnai megint a hír TV-ből értesült a gyanús támogatásról

Vizsgálatot ígért a gazdasági miniszter a Kabai cégháló egyik érdekeltségének juttatott uniós pénzek miatt.

Veres János rokona is dolgozhatott Kabaiék cégénél

A pénzügyminiszter rokona is dolgozója lehetett az adócsalásért börtönbüntetésre ítélt Kabai Károly családi vállalkozásának.

Üzleti kapcsolat: Juhász Ferenc hitelezője és Kabai Károly

Juhász Ferenc szocialista alelnök hitelezőjének is üzleti kapcsolata volt a Kabai családdal. A volt honvédelmi miniszter villaépítéséhez magánkölcsönt adó Füzesi István egykori cége az elmúlt években fokozatosan Veres János pénzügyminiszter adócsalásért börtönbe zárt egykori üzlettársának érdekeltségébe került.

Tavaly is húsosfazékra várt Kabai cége

Nemcsak 2006-ban, hanem tavaly is vaskos megbízásokra számíthatott Veres János adócsalásért börtönbüntetésre ítélt volt üzlettársának családi vállalkozása a Honvédelmi Minisztérium lőszer-megsemmisítő programja alapján.

Kabaitól a Gyurcsány családig

Több mint egymilliárd forintot fizetett ki az előző négy évben a honvédelmi tárca azon cégnek, amely 2006-ban lőszer-megsemmisítéssel bízta meg Veres János pénzügyminiszter adócsalásért elítélt egykori üzlettársának családi vállalkozását.

Dől a pénz most is Kabai volt cégéhez

A Kabai Károly által létrehozott Nyír-Uncia Kft. több mint félmilliárd forinttal gazdagodhatott a magyar állam és az Európai Unió pénzéből, miközben az egykori cégalapító börtönben van. Kabai volt cége legutóbb alvállalkozóként fölözött le egy kétszázmillió forintos megbízást a Honvédelmi Minisztériumtól.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

A katonai ügyészség - Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán - nyomozást indított a Honvédelmi Minisztériumban (HM) történt vesztegetések és más bűncselekmények gyanújával....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI