Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Nyíregyháza Városi Csatornamű Építő Vízgazdálkodási Társulat [X]
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Napirenden a Quaestor-botrány Nyíregyházán

Holnap tárgyalja meg Nyíregyháza közgyűlése azt a jelentést, amelyet a polgármester kezdeményezésére fölállított vizsgálóbizottság írt a helyi csatornamű-társulat csaknem 300 millió forintos értékpapír-befektetéséről. A jelentés elmarasztalja a társulat elnökét.

Tovább dagad a nyíregyházi Quaestor-botrány

A fideszes polgármester bizalmi embere is részt vett azon a bizottsági ülésen, ahol elhangzott: a csatornamű-társulat 300 milliós értékben vett Quaestor- és Hungária-értékpapírokat. Az ellenzék szerint ez is azt bizonyítja: hihetetlen, hogy a befektetésről a városvezetés csak a napokban értesült.

Quaestor: 300 milliót bukhat a nyíregyházi csatornamű

Egy 150 millió forintos megtakarítás a Quaestornál, ami fél évre 4 százalékos kamatot folyósít, illetve 70 millió forint lekötve egy évre 9 százalékos kamatra. A betét kockázatmentes, tőke és hozamgarantált - ezt még múlt decemberben foglalták jegyzőkönyvbe. De most kitört a botrány, s a polgármester vizsgálóbizottságot állított föl.

A nyíregyházi vízgazdálkodási társulat is vásárolt értékpapírokat

A Nyíregyháza Városi Csatornamű Építő Vízgazdálkodási Társulat is a brókerbotrány károsultjai között van, miután közel 300 millió forint értékű Quaestor- és Hungária-értékpapírokat vásárolt a tagjaitól beszedett érdekeltségi hozzájárulásokból - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzatának sajtószóvivője.
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Akták

Quaestor botrány

Quaestor botrány

2015. március 10-én a Nemzeti Bank részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét, mivel a gyanú szerint a cég 150 milliárd forintnyi fiktív...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI