Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Pázmány Péter Katolikus Egyetem [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

A bulinegyedben működtet kollégiumot Szivek Norbert alapítványa

Szivek Norbert alapítványa üzemelteti a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Csengery utcai kollégiumát, legalábbis a közelmúltig biztosan így történt. Az épület maga is Szivek-érdekeltség. A NER-es elszámoltatás által ostorozott Hunvald-érában szerezte a terebélyes cégcsoport egyik tagja a VII. kerületi önkormányzattól. Most a részben állami Gránit Bank összesen 1,4 milliárdos hitelének fedezete.

Bíróságon bizonyíthatja előjogait a Pázmány

Pert indítottunk a Pázmány Péter Katolikus Egyetem ellen hogy megtudjuk, mennyit keresnek a hallgatói önkormányzat tisztségviselői. Az információszabadsággal foglalkozó állami hatóság is felszólította az egyetemet, hogy árulja el a HÖK-ösök fizetését, de a Pázmány ennek ellenére sem válaszolt a kérdésünkre.

Beleáll a hülyeségbe a Pázmány

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem nem árulja el, hogy mennyi pénzt kapnak a hallgatói önkormányzatának tisztségviselői. Többek között arra hivatkoznak, hogy egyházi státuszuk miatt nem kötelesek válaszolni a közérdekű adatigénylésre. Egy 2012-es kormányzati dokumentum szerint azonban az egyházi fenntartású intézményeknek is válaszolniuk kell az ilyen kérdésekre. A Pázmányt a minisztériumi álláspont sem győzte meg és továbbra is titkolják HÖK-ös kifizetéseket.

Vizsgálják Semjén dolgozatát

Háromtagú bizottságot állít fel az ELTE Társadalomtudományi Kara Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozata ügyében.

Nem kér bocsánatot Semjéntől a Hvg.hu

A Hvg.hu szerkesztősége fenntartja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes dolgozatai ügyében megfogalmazott állításait, és nem kér bocsánatot. Így reagált a Hvg.hu Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményére.

Filozófuspályázat helyett filológuspályázat - Párhuzamos viszonyok

A "liberális filozófusok" elleni év eleji hecckampány épp arra nem irányította rá a figyelmet, amire pedig nem ártott volna: a tudományfinanszírozás anomáliáira. Mert ilyen problémák nagyon is vannak. Íme egy példa, illusztrációként.
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Akták

Filozófuspályázatok

Filozófuspályázatok

2005-ben a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt pályázatokon a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete három évre 70 millió 500 ezer forint vissza nem térítendő...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI