Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Lapok:
pestisracok.hu [X]
Akták:
MTVA lehallgatás [X]

MTVA lehallgatás

MTVA lehallgatás

Talán soha nem fog kiderülni, ki és miért hallgatta le a közmédia vezetőit. 2016. márciusban poloskát találtak az Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatójának tárgyalójában, illetve Vas Imre üzemeltetési igazgató és Enyedi Csaba vezérigazgatói kabinetvezető irodáiban is lefoglaltak hang- illetve képfelvételek rögzítésére alkalmas készülékeket. A lehallgatási ügy miatt szeptember elején távozott posztjáról a két érintett vezető, Enyedi Csaba és Vas Imre. Őket az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. A 168 óra megírta, hogy a biztonsági videófelvételeken azonosították Vas Imrét. Az üzemeltetési igazgató azt mondta, amikor nyomozók kérdőre vonták, hogy „az eszközök telepítése magasabb célokat szolgál”. Ez alapján világos, hogy részese volt az akciónak. A 444 szerint Vaszily érkezése előtt Várhegyi használta azokat a helyiségeket, ahol a rendőrség a fatális véletlen nyomán megtalálta a lehallgató-berendezéseket, már akkor a helyükön lehettek a készülékek. A gyanúsítottként kihallgatott Vas Imre, aki gyakorlatilag elismerte részvételét a beszerelési akcióban, Várhegyi egyik legközelebbi, legbizalmasabb embere.

 

 
2017. februárjában a törvény félreértelmezésével szüntethette meg a nyomozást a főügyészség az MTVA-s lehallgatás ügyében, derült ki Péterfalvi Attila adatvédelmi hatósági elnök nyilatkozatábólAz ügyben 10 hónapig nyomozott a rendőrség, majd a főügyészség vette át az ügyet, hogy végül most megszüntesse a nyomozást, anélkül, hogy bárkit felelősségre vontak volna. Indoklásuk szerint az ügy nem tiltott adatszerzés, mivel az ilyen a jog szerint "más lakásában vagy egyéb helyiségben” valósulhat meg.
Találatok: [1]  Oldalak:   1

MTVA-s lehallgatás: Polt Péter az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult

A Legfőbb Ügyészség hivatalból vizsgálta az MTVA-s lehallgatási ügyben a Fővárosi Főügyészség által hozott részmegszüntető határozatot és annak kapcsán a Btk. tiltott adatszerzéssel kapcsolatos rendelkezését – erősítette meg portálunknak a Magyar Nemzet információit Fazekas Géza. A Legfőbb Ügyészség szóvivője szerint arra a véleményre jutottak, hogy a Btk.-ban a kérdéskör nem megfelelően szabályozott, ezért a Legfőbb Ügyészség szerdán az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult.
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Akták

MTVA lehallgatás

MTVA lehallgatás

Talán soha nem fog kiderülni, ki és miért hallgatta le a közmédia vezetőit. 2016. márciusban poloskát találtak az Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatójának tárgyalójában, illetve Vas Imre üzemeltetési...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI