Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Petrobras [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

182 millió dollár tehet pontot Latin-Amerika legnagyobb korrupciós botrányának végére

Az Odebrecht brazil építőipari vállalat alkut kötött a perui kormánnyal vesztegetési ügyeiben: 15 év alatt 182 millió dollár büntetést fizet, és bizonyítékokat szolgáltat az inkriminált tisztségviselők lefizetéséről, cserében azért, hogy továbbra is vállalkozhat az országban - közölte a Reuters hírügynökséggel szombaton a megállapodást ismerő három, meg nem nevezett forrás, írja az MTI.

Végleg megfosztották tisztségétől a brazil exelnöknőt

Megszavazta a brazil szenátus az elnök, Dilma Rousseff elmozdításáról szóló indítványt. A baloldali elnököt már májusban felfüggesztették, a tisztségétől való végleges megfosztásról csak most szavazott a felsőház. A szavazás aránya 61-20 volt.

Korrupciós eljárás indul a legfőbb brazil ellenzéki politikus ellen

Korrupció miatt eljárás indul a brazil ellenzék vezetője, a két évvel ezelőtti elnökválasztáson Dilma Rousseff ellen alulmaradt Aécio Neves szenátor ellen, aki az államfő elmozdítását célzó eljárás megindításának egyik fő kezdeményezője – jelentette csütörtökön honlapján a brazil legfelsőbb bíróság.

Korrupció miatt leállíthatják az egyik legfontosabb olimpiai helyszín építését

Megtiltotta a riói olimpia egyik legfontosabb helyszíne építkezésének további finanszírozását a brazil szövetségi bíróság.

Korrupció miatt letartóztatták a brazil kormánypárt kincstárnokát

A brazil rendőrség letartóztatta szerdán Joao Vaccari Netót, a kormányzó baloldali Munkáspárt kincstárnokát. A hatóságok ezzel ismét közelebb kerültek Dilma Rouseff államfő bizalmasainak köréhez a Petrobras állami olajkonszernt érintő kiterjedt korrupciós bűnügy vizsgálatában.

Több százezren a korrupcióellenes tüntetéseken Brazíliában

Ismét százezrek tüntettek vasárnap Brazília-szerte az állami korrupció és a megélhetési költségek növekedése ellen, a tüntetések azonban jóval kevesebb embert mozgattak meg, mint egy hónapja.
Találatok: [7]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI