Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Petrobras [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Végleg megfosztották tisztségétől a brazil exelnöknőt

Megszavazta a brazil szenátus az elnök, Dilma Rousseff elmozdításáról szóló indítványt. A baloldali elnököt már májusban felfüggesztették, a tisztségétől való végleges megfosztásról csak most szavazott a felsőház. A szavazás aránya 61-20 volt.

Korrupciós eljárás indul a legfőbb brazil ellenzéki politikus ellen

Korrupció miatt eljárás indul a brazil ellenzék vezetője, a két évvel ezelőtti elnökválasztáson Dilma Rousseff ellen alulmaradt Aécio Neves szenátor ellen, aki az államfő elmozdítását célzó eljárás megindításának egyik fő kezdeményezője – jelentette csütörtökön honlapján a brazil legfelsőbb bíróság.

Korrupció miatt leállíthatják az egyik legfontosabb olimpiai helyszín építését

Megtiltotta a riói olimpia egyik legfontosabb helyszíne építkezésének további finanszírozását a brazil szövetségi bíróság.

Korrupció miatt letartóztatták a brazil kormánypárt kincstárnokát

A brazil rendőrség letartóztatta szerdán Joao Vaccari Netót, a kormányzó baloldali Munkáspárt kincstárnokát. A hatóságok ezzel ismét közelebb kerültek Dilma Rouseff államfő bizalmasainak köréhez a Petrobras állami olajkonszernt érintő kiterjedt korrupciós bűnügy vizsgálatában.

Több százezren a korrupcióellenes tüntetéseken Brazíliában

Ismét százezrek tüntettek vasárnap Brazília-szerte az állami korrupció és a megélhetési költségek növekedése ellen, a tüntetések azonban jóval kevesebb embert mozgattak meg, mint egy hónapja.
Találatok: [6]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI