Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Podravka [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Darázsfészekbe nyúlt a Mol

A Mol kapcsán semmilyen korrupció, vesztegetés vagy stikli nem történt sehol, így Horvátországban sem – tart ki továbbra is eddigi álláspontjuk mellett Szollár Domokos, a Mol nemzetközi kommunikációs igazgatója.

Balogh Hrvoje: A MOL-INA-ügy: Vesztegetés vagy újabb horvátországi lejárató kampány?

Újabb vádpontok merültek fel az Ausztriában jelenleg kiadatását váró Ivo Sanader büntetőeljárásában. A volt horvát kormányfőt súlyos korrupciós vádak miatt még a télen, Ausztriában tartóztatták le az Interpol elfogatóparancsa alapján.

Horvát vak parti

Az Ivo Sanader volt horvát kormányfő ellen felhozott tízmillió eurós vesztegetési vád egyik tétje, hogy mögé elbújva vissza lehet-e szerezni horvát kézbe az INA irányításának jogát.

A horvát versenyhatóságnál is támadják a Molt

Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató hivatalosan cáfolt horvát kiadatási kérelmének keddi híre mellett folytatódik a Mol elleni horvátországi támadássorozat: zágrábi sajtóbeszámolók szerint az INA felügyelőbizottságának horvát kormány által delegált tagjai már a versenyhatóságon keresztül is próbálják érvényteleníteni a Mol INA felett gyakorolt irányítási jogát. Egy másik lap szerint a Mol már keresi a kapcsolatot a közeledő választások várható győztesével.

Mol-ügy: 13+1 kérdés és válasz

Sajtókacsa vagy valóban igaz, hogy már Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója is a horvát hatóságok fókuszába került? A magyar és a horvát olajvállalat (INA) kapcsolatát firtató hatósági és médiaattak már egyre kellemetlenebb a Molnak, amely abban bízik, hogy a horvát belpolitikai helyzet letisztulása után csendesebb lesz a küzdelem.

Mol-INA balhé, olaj a tűzre

A Vecernji list című horvát napilap arról számolt be, hogy tízmillió eurós vesztegetéssel vádolják Hernádi Zsoltot Horvátországban. A tét aligha a Mol elnök-vezérigazgatójának becsülete, hanem az INA olajtársaság feletti ellenőrzés és a politikai haszonszerzés.

A Podravka-botrány magyar száláról is szólnak a WikiLeaks-iratok

Magyar ügyészek is besegítettek a legnagyobb horvát korrupciós botrány, a Podravka-ügy nyomozásába a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai távirat szerint. A távirat megerősíti azt, hogy volt egy magyar szál is a botrányban, amely miatt elfogatóparancsot adtak ki a korábbi horvát kormányfő ellen.

Pletyka a Mol-főnökváltásról

A Mol-vezér távozása az orosz Szurgutnyeftyegazzal szembeni túl erőteljes fellépése és a horvát Podravka-ügyben játszott Mol-szerep miatt merülhetett fel.

Podravka-ügy: már meghallgatták a Mol-vezetőket is?

Meg nem erősített információk szerint már a Mol vezetőit is meghallgatta a rendőrség a horvátországi Podravka-ügy kapcsán. A Mol vezetése teljesen tisztának tartja magát a vitatott tranzakcióban.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Vesztegetés az INA privatizációjánál

Vesztegetés az INA privatizációjánál

A horvát ügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni igazgatósága (USKOK) 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. Az USKOK szerint a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt...
MVM-ügyek 2005-2008

MVM-ügyek 2005-2008

Kocsis István vezérigazgatósága idején az MVM számos gyanús ügyletet kötött. Az energiavállalat e szerződések alapján nagy összegeket utalt át ismeretlen hátterű offshore cégeknek, de a szerződésben...
WikiLeaks

WikiLeaks

A WikiLeaks internetes oldal 2006-ban indult, ahol a Julian Assange ausztrál ex-hacker nevével fémjelzett, és a The Sunshine Press által működtetett nemzetközi nonprofit szervezet kiszivárogtatott kormányzati...
BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
A Magyar Telekom montenegrói ügye

A Magyar Telekom montenegrói ügye

A „montenegrói ügy” a Magyar Telekom (MT) történetének egyik hosszan vizsgált és közérdeklődésre számot tartott korrupciós ügye volt. A cég vezetői 2005-ben hamis szerződéseket gyártottak,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI