Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Quaestor Bank [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

"Quaestor Kurázsi": újabb 2,2 milliárdos sikkasztásra derült fény

A Quaestor ügyben, mint alapügyben szereplő vádlottak közül 8 személlyel szemben nyújt be a mai napon újabb vádiratot a Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt - írja az Ügyészség. További 2,2 milliárd forintos sikkasztással vádolják őket.

Tarsoly Orbán Viktorra tolná a Quaestor-botrányt

Tarsoly Csaba, a bedőlt Quaestor-csoport vezére nem követett el bűncselekményt, az ügyészség pedig koncepciós pert indított ellene – legalábbis ez olvasható ki a Magyar Narancsnak adott interjújából. Tarsoly lényegében azt állítja, hogy szinte a teljes vádirat, illetve a nyomozati anyag alapján írott cikkek koholmányok, amikben hazugságokat állítanak róla és a cégéről. Azt mondja: sem a fiktív kötvénykibocsátás, sem az ügyfélvagyon ellopása nem történt meg.

Jövő héten kezdődik Tarsoly Csabáék pere

Jövő hét kedden, július 12-én kezdi tárgyalni a Quaestor-ügyet a Fővárosi Törvényszék Idzigné Novák Csilla vezette bírói tanácsa – értesült a PestiSrácok.hu. A bíróság ezen kívül még július 13-án és 14-én is tárgyalási napot tart. Úgy tudjuk, az ítélkezési szünet előtt már csak a terjedelmes vádiratot fogja ismertetni az ügyész, így okirati bizonyítékok ismertetésére, a vádlottak és tanúk meghallgatására feltételezhetően csak ősszel fog sor kerülni.

Mégsem volt világszínvonalú a Quaestor-nyomozás

A Tarsoly Csaba és társai ellen indult kiemelt jelentőségű büntetőügyben a Fővárosi Törvényszék felszólította a Fővárosi Főügyészséget, hogy pótolja a vádirat hiányosságait.

Tarsolyék életvitelszerűen bűnözhettek

Tarsolyné R. Erika jelenleg házi őrizetben van, kapott egy nyomkövetőt is, Tarsoly Csaba pedig előzetesben várja az elsőfokú tárgyalást. A védőik azt szerették volna, ha óvadék ellenében szabadlábra helyezik őket, de a törvényszék szerint a házaspár életvitelszerűen rendezkedhetett be a bűnözésre.

Örökre eltanácsolnák a pénzügyi piactól a brókerbotrány szereplőit

A Magyar Nemzeti Banknál még tartanak a brókerbotrány kirobbanása után indított vizsgálatok, de eddig még nem tártak fel újabb, súlyosabb eseteket. Windisch László alelnök szerint az egyik cél a személyi felelősség kimondása, hogy a jövőben el lehessen utasítani az érintettek kérelmeit.

Új vezetők a Quaestor Bank élén

Meghosszabbították Tarsoly Csaba Quaestor-vezér és két társa előzetes letartóztatását. Közben kiderült, hogy a Magyar Fejlesztési Bank korábbi vezérigazgató-helyettese vezeti a Quaestor Bankot.
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Akták

Quaestor botrány

Quaestor botrány

2015. március 10-én a Nemzeti Bank részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét, mivel a gyanú szerint a cég 150 milliárd forintnyi fiktív...
Pharaon-ügy

Pharaon-ügy

Ghaith Pharaon szaúdi üzletembert, olajmágnást, a Bank of Credit and Commerce International (BCCI) volt részvényesét, strómanját 25 éve óta körözi az FBI és az Interpol. A vádak többek között:...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI