Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Red Bull [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Még többet költ az állam a Red Bull Air Race-re, valószínűleg szabálytalanul

Az eddig sejtettnél harmadával többe kerül a budapesti repülős PR-rendezvény, mivel a Hungaroring Zrt. külön a szervezéssel is megbíz egy céget évente félmilliárd forintért. A szerződés ráadásul szinte semmilyen számszerűsíthető konkrétumot nem tartalmaz, de azért azt kiköti, hogy a kormánymédiánál kell a hirdetési pénzeket elkölteni.

Melyik az a külföldi cég, amit évente kétmilliárd forinttal támogat az állam?

Második éve a kizárólagos állami tulajdonban álló Hungaroring Zrt. rendezi a Red Bull Air Race budapesti versenyét. Bár a magyar állam sok olyan dologra költ, ahol elsőre még a legjobbat feltételezve is nehéz azonosítani közérdekű célt, de az azért még így sem mindennapi, hogy egy ugyan ma már globális látványosságként lebonyolított, ám továbbra is elsősorban egyetlen energiaital-gyártó gazdasági promócióját szolgáló versenysorozat megrendezésére költenek évente majdnem kétmilliárd forintot az adófizetők pénzéből. Annak igyekeztünk utánajárni, hogy pontosan mire megy el ez az összeg.

Bagóért adta a főváros a közterületet a Red Bull Air Race-re

A fővárosi önkormányzat közterület-hasznosítási bizottsága vonatkozó ülésén úgy döntött, hogy a Red Bull Air Race: Budapest – Légi Show és bemutató ingyenes lakossági kulturális és sportrendezvény 7 584624 forintos közterület-használati díjának 90%-át elengedi a szervezők kérésére. Így a mintegy 100 ezer négyzetméter közterület túlnyomórészt 3 napos használatáért mindössze 752446 forintot kell fizetnie a rendező Hungaroring Sport Zrt.-nek.

Hány milliárd forint közpénzt porlasztunk el a hétvégén Red Bull-reklámra?

Akik a hétvégére Budapesten rekednek és autóznának, bosszankodhatnak a lezárások miatt, de akik valahol hűsölnek, azok is áldoznak a Duna feletti repülőversenyre. Tavaly augusztusban derült ugyanis ki, hogy állami pénzből tér vissza Budapestre 2009 után a Red Bull Air Race.

„A MeH úgy hágja át a szabályokat, ahogy akarja?”

Bekérte az augusztus 20-i repülőverseny szervezőjével kötött szerződést a Miniszterelnöki Hivataltól Ughy Attila.

Marhák voltak a fővárosi képviselők? - Vita a repülőnap ingyenes helyfoglalásáról

A főpolgármester vizsgálatot kezdeményezett amiatt, hogy az augusztus 20-i állami ünnep során magáncég kapott bérbe ingyen közterületet, többek között egy forgalmi sávot, a repülőverseny VIP-vendégei kényelmére.

Területfoglalási engedéllyel üzletelnek

Az állami ünnepre való tekintettel a Miniszterelnöki Hivatal térítésmentesen kapta meg a Duna-parti területet a fővárosi önkormányzattól, amelyet hangosításért, takarításért cserébe adott tovább egy magáncégnek.
Találatok: [7]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI