Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Red Diamond [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Vesztegetésről is szó volt a Gripenek eladásakor

Elkezdődött a Gripeneket gyártó svéd cég lobbistája elleni per Bécsben, aki a gyanú szerint kenőpénzt fizetett a vadászgép-megrendelések érdekében. A tárgyalás második napján a férfi tagadta a vádakat, de bevallotta, hogy a vesztegetés is szóba került, mikor a Gripenekről tárgyaltak.

Magyar vonatkozású fegyverügyleteket vizsgál az amerikai kormány

A brit BAE Systems hadiipari csoport csehországi, magyarországi és más országokban lebonyolított múltbeli fegyverügyletei ismét figyelmet kapnak.

Hasított légtér

Lassan homályba vész a Gripen vadászgépek vásárlásának hátterét feltáró, több ország hatóságainak együttműködésével indult büntetőeljárás.

Grófi kenőpénzek

A Format című osztrák hetilap szenzációsnak mondott leleplezései után jottányival sem vagyunk előrébb annak a felderítésében, hogy a svéd Gripen harci gépek beszerzése körül ki kit mikor és mennyivel „kent meg”.

Format: Öt magyarnak utalhattak Mensdorff-Pouilly kérésére

Az osztrák hetilap újabb részleteket tett közzé a fegyverlobbista gróf állítólagos aktájából. Eszerint Magyarországon 13 millió eurónak megfelelő schillinget kaphattak ismeretlenek.

Tiszta üzlet vagy korrupció?

Milliárdos kenőpénzek segíthették a döntéshozatalt 2001-ben, hogy a Gripen vadászgép legyen a befutó. Legalábbis ez a gyanú, amelyet mindmáig nem sikerült eloszlatni.

Milyen érdekek álltak Gripen-beszerzés mögött?

A korrupciós ügyekben illetékes vezető svéd ügyész nyomozati szempontja a két eladó és a négy vevő országot érintő Gripen harcigép-ügyben az, hogy feltárja: fizetett-e svéd cég azért, hogy a "házi használatra" tervezett, feleslegessé vált vadászrepülőket bármi módon eladják.
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Akták

Gripen-ügy

Gripen-ügy

A magyar kormány 2001-ben döntött a NATO csatlakozás után időszerűvé vált harcászati repülő erők fejlesztéséről. Sokáig az Egyesült Államok F 16-os vadászrepülők bérbeadásáról szóló ajánlata...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI