Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Romaversitas Alapítvány [X]
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Másodfokon tárgyalják Borovszky vesztegetési ügyét

Másodfokon tárgyalja a Fővárosi Ítélőtábla Borovszky Tímea volt minisztériumi főosztályvezető vesztegetési ügyét. Az asszonyt első fokon a Fővárosi Bíróság tavaly két évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.

Borovszky-ügy: panasz és újabb nyomozás

Panasszal élt a Budapesti Nyomozó Ügyészségen a mentorprogram egykori igazgatója, amiért a hatóság csak vesztegetés miatt emelt vádat az Oktatási és Kulturális Minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatója ellen. Nagy Attila szerint Borovszky Tímea hivatali visszaélést is elkövetett, amit ő dokumentumokkal igazolni tud.

Titokzatos faxok az ügyészségről

Borovszky Tímea, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatóságának állásából felfüggesztett vezetője ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség március elején vádat emelt.

Vádat emeltek Borovszky ellen

Vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Hiller István vezette oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatója ellen.

Borovszky-ügy: a Katapult gyengéiről szólt az "ötmilliós" tanulmány

A Romaversitas sajtótájékoztatón igyekezett tisztázni a Borovszky Tímea oktatási minisztériumi esélyegyenlőségi főosztályvezetőjét ért vádakat.

Lehull a lepel az OKM-botrányról

Perdöntő részletek jutottak birtokunkba a február óta zajló korrupciós botrányból az oktatásügyi tárcánál. Havas Gábor, a Romaversitas Alapítvány egykori elnöke vall eltűnt milliókról, törvénytelen versenyeztetésről és a szocialisták elárult esélyegyenlőségi ügyéről.

Borovszkyt gyanúsítottként hallgatták ki

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség Borovszky Tímeát vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt – közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Szétfolytak a romáknak szánt pénzek

A szaktárca is elismeri a Borovszky Tímea vezette terület „hiányosságait” Megrovást, fegyelmi büntetést és írásbeli figyelmeztetést osztott ki az oktatási tárca több munkatársának, mi­után lezárták a 2006–2008-as időszak nemzetiségi, kisebbségi és integrációs programjaira szánt közpénzek felhasználásának ellenőrzését.

Rabosították a minisztériumi főosztályvezetőt

A mai napon gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség az oktatási tárca Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának főosztályvezetőjét.

Milliárdok cigányúton

Nincs bizonyíték arra az Állami Számvevőszék tavalyi vizsgálata szerint, hogy az elmúlt húsz évben a romák integrálására fordított 120 milliárd forint a megfelelő helyre került. Az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatóságán elkövetett pénzügyi szabálytalanságok feltárása esélyt kínálhat a döntéshozóknak a cigányok támogatására létrehozott intézményrendszer újragondolására.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI