Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Samsung [X]
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

12 év börtönt kért a dél-koreai ügyészség a Samsung korrupcióval vádolt vezetőjére

Tizenkét éves börtönbüntetés kiszabását kérte a dél-koreai ügyészség hétfőn Li Dzse Jongra, a Samsung-csoportot ténylegesen irányító alelnökre, aki a vád szerint fontos szerepet játszott a Dél-Korea volt elnökéhez köthető korrupciós botrányban.

Letartóztatnák a leváltott dél-koreai elnököt

Letartóztatási parancsot kértek a dél-koreai ügyészek az ország megbuktatott elnöke, Pak Gunhje ellen. Pakot az ellene felhozott korrupciós vádak miatt váltották le márciusban, de az ügyészség most hatalmával való visszaélés és államtitoksértés miatt is vádat emelhet ellene.

Vádat emelhetnek a Samsung örököse ellen

Vádat fognak emelni Jay Y. Lee ellen korrupció és négy más bűncselekmény miatt, jelentették be kedden a dél-koreai ügyészek. Lee-t február 17-én tartóztatták le, de akkor még nem emeltek ellene vádat, bár már akkor sikkasztással, hamis tanúzással, vagyona elrejtésével, illegális tevékenységből származó nyeresége elrejtésével és vesztegetéssel gyanúsították.

Letartóztatták a Samsung vezetőjét

A dél-koreai hatóságok letartóztatták a Samsung konglomerátum alelnökét és örökösét, Li Dzsejongot, akit azzal vádolnak, hogy megpróbálta megvesztegetni Pak Gunhje koreai elnököt. Ahogy arról már korábban írtunk, a Samsung nagy adományokat adott a korrupciós botrányba keveredett elnök bizalmasának, Csve Szunsilnak és alapítványainak, aki a vádak szerint aztán a pénz egy részét tovább csorgatta az államfőnek.

Letartóztatták a Samsung vezetőjét

Egy hónappal az ügyészség első letartóztatási kérelme, és négy nappal a Samsung-csoportot édesapja lebetegedése óta ténylegesen irányító Jay Y. Lee 15 órás ügyészségi kihallgatása után a dél-koreai bíróság jóváhagyta a cégcsoport alelnökének letartóztatását.

Újra bírságolt a GVH: így működött a tv-kartell Magyarországon

Több gyártó jogsértően fogott össze, amikor a színes televízió képcsövek árát közvetlenül és közvetetten rögzítették, a vevőket és piacokat felosztották, a kapacitásokat korlátozták, valamint az árakra, termelésre, értékesítésre vonatkozó nem nyilvános stratégiai információkat megosztották. A GVH összesen 303 millió forintnyi bírságot szabott ki.

Újból megbüntették a kartellező LCD-gyártókat

Az Európai Bizottság után most a kínai állam rótt ki komoly büntetést az áraikat titokban egyeztető képernyőgyártó cégekre, többek közt a Samsungra és az LG-re.

Kartellezés miatt büntették meg az ismert tévégyártókat

Hét ismert tévégyártót, többek közt a Samsungot, az LG-t, a Philipset és a Panasonicot büntette meg az Európai Bizottság, mivel közel egy évtizeden át titokban rögtítették egymás között a televíziókban és monitorokban használatos képcsövek árát.

Rárepül a kartellekre a versenyhivatal

Az idei évre a Gazdasági Versenyhivatal a kartellekre különösen nagy figyelmet fordít, s immár az is segítség a versenyhatóságnak, hogy jutalmat fizethet az informátorainak.

Nemzeti érdek volt az elnöki kegyelem

Elnöki kegyelmet kapott a Samsung cég korrupcióért elítélt vezetője Dél-Koreában.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI