language

Kulcsszavak:

adósság highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Milliárdos károkozás? Folyik a felszámolás és a nyomozás az orosházi kézilabdaklub ügyében

Az adóhatóság tucatnyi végrehajtási határozata után a Gyulai Törvényszék megindította a felszámolási eljárást a jelentős tartozást felhalmozó Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület ellen. A NAV elismerte, hogy nyomoz, míg a kézilabda szövetség és a sportállamtitkárság mindent ellenőriz. A követelések és a rendelkezésre álló források köszönőviszonyban sincsenek egymással. Akár milliárdos lehet a károkozás mértéke

Szíjj László kézilabdacsapatának nem kell visszafizetnie félmilliárdos adósságát

Sőt, még 221 millió reklámpénzt is kap Veszprémtől. Ahogy Porga Gyula fideszes polgármester ígérte, megsegíti a milliárdos útépítő tulajdonában lévő városi kézilabdaklubot: nem kell visszafizetnie az önkormányzattal szembeni félmilliárd forintot meghaladó adósságát. A tartozást az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat reklámozásával dolgozhatja le. Szíjj László kézilabdás cége így se jár pórul, az önkormányzat ugyanis 166+55 millió forintért rendel városmarketing szolgáltatásokat a passzív sportturisták megdolgozásáshoz.

Kinizsi-ügy: nemcsak a focicsapat került cégtemetőbe

Az Átlátszó megszerezte az MLSZ-től a TAO-tartozások miatt cégtemetőbe küldött nagykőrösi focicsapat, a Kinizsi SE – illetve új nevén Roma-Gól SE – elszámolásait. Az iratok alapján a csapat a 2014 és 2018 között kapott TAO-pénzekkel nem tudott elszámolni, és a nekik számlázó cégek nagy része ellen hamarosan kényszertörlési vagy felszámolási eljárás indult.

Több mint 200 milliót kér számon a váci önkormányzat a volt fideszes alpolgármester focicsapatán

Elszámolási vitába keveredett Vác önkormányzata a volt fideszes alpolgármester, Pető Tibor vezette sportegyesülettel. A klub több mint kétszáz millió forintot kapott sportberuházásokra, melyek eddig nem valósultak meg. Pető 2018-ban szerepelt abban a kultikus videóban, amelyen az „egyszerűen senkik vagytok, hejj, hejj” rigmust skandálják többen a választás estéjén az ellenzékre célozva. Neve ezenkívül egy korábbi okirathamisítási ügyben is felmerült.

Miután körözik a volt gazdasági igazgatót, meg is szűnik a vizes vb szervező cége

Egyszer már nekifutottak volna ennek, de kiderült, hogy kockázatos a dolog, mert a cégnek túl sok tartozása van. Egy másik állami vállaltot nem is fizettek ki.

Hiába a milliárdos csarnok, kiszorult belőle az élvonal Szombathelyen

44 év után jutott első osztályba szombathelyi kézilabda klub, de nem tudnak a városban játszani, mert a Haladás bérli a két éve átadott sportkomplexumot. A két klub vezetője ugyan leült július elején tárgyalni, de egy korábbi, vitatott tartozás miatt nem sikerült megegyezniük. Puskás Tivadar fideszes polgármester levélben teremtette le a szombathelyi Fidesz alelnökét, hogy miért nem tartja be a közgyűlési határozatot, Gál viszont széttárja a kezét, szerinte nem rajta múlik az egyezség.

Százmilliókat játszott el a pénzintézeti vezető

Heti 8–9 millió forintért is fogadott a Tippmixen a Kondorosi Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője, majd a jogutód Békés Takarék volt gazdasági igazgatója. Több százmilliót játszott el, és szenvedélyéhez a pénzt részben az általa vezetett pénzintézet pénztárából biztosította. Nem jogerősen 6 évre ítélte a bíróság.

Orbán ügyvédje nélkül nem hozhat pénzügyi döntést Erdei Zsolt

Összesen 269 millió forintnyi követelést kell még kifizetnie a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek (MÖSZ) az augusztusi budapesti ifjúsági világbajnokság szervezése kapcsán, ezen kívül még hiányzik 132 millió forint, amelyet más feladatok helyett a vb-re használt fel a szervezet. Ezt Hannák György könyvvizsgáló jelentette be a MÖSZ szombati rendkívüli közgyűlésén, amelyen tájékoztatták a tagságot a sportszervezet pénzügyi helyzetéről, illetve a hiány rendezése érdekében tett lépésekről. Határozat azonban nem született, írja az MTI. A MÖSZ hiányát elsősorban az okozta, hogy az ifjúsági világbajnokság megrendezése lényegesen drágább lett, mint előzetesen eltervezték. Olyan indokolatlan szerződéseket kötöttek, amire nem volt fedezet.

A miskolci önkormányzat 250 millió forinttal menti meg Leisztinger csapatát

Miközben hétfőn bokrétaünnepséget tartottak az évek során horribilisra növekedett, most már 14 milliárd forintos költségvetési támogatásból épülő diósgyőri stadionban, az a veszély fenyeget, hogy csődbe megy a csapat, amelyik játszana a hamarosan elkészülő arénában.
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>