language

Intézmények:

Budapest Főváros Önkormányzata highlight_off

Kulcsszavak:

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Rárepült a „régmúlt” a főváros vagyonára: újra akcióban Puch, Baja és a Mesterházy-kör

Az MSZP két robotosa, Puch László volt pénztárnok és Baja Ferenc választmányi elnökhelyettes azt próbálja elérni a főpolgármesteri vezetésnél, hogy 2036-ig garantáltan az ő cégük rendelkezzen a budai Vár és a Citadella közötti patinás tabáni teniszteleppel, elitklubbal – tudta meg a Válasz Online. A múlt beköszöntének egyéb jelét is észleltük Budapesten: a néhai SZDSZ Mesterházy Ernője által alapított Future-cégcsoport hirtelen a DK-s portfólióba tartozó Fővárosi Állat- és Növénykert egyik legfőbb beszállítójává avanzsált.

Áder senkit nem érdekelt, engedély nélkül bontották le a margitszigeti teniszstadiont

Engedély nélkül bontották le az UTE egykori, Margitszigeten lévő teniszstadionját, ezért az V. kerületi kormányhivatal bírságot szabott ki az építtető Nemzeti Sportközpontokkal szemben. A bontást a kormányhivatal tudomásul vette, hiszen az eredeti állapotot nem lehet visszaállítani.

Bár a népről szól, mégis a vezetőink tapsolhatják el ezt a 200 milliót is

Budapest egy globális sportfőváros – jelentette ki Orbán Viktor tavaly októberben. Ha ez egyelőre túlzónak is tűnik, Európa Sportfővárosa mindenesetre valóban Budapest ebben az évben. Kétszázmillió forintot készülnek elkölteni a sportfővárosi rendezvényekre. A pénz csaknem fele gálára, tanácsadásra és projektmunkatársakra megy el.

Olimpia nélkül is összejött 9 milliós veszteség a Budapest 2024-nek

Bár februárban visszaléptünk a 2024-es olimpiai pályázattól, az ezért felelős céghez 39 milliós árbevétel befolyt még, viszont ennek ellenére sikerült 9,2 milliós veszteséget összehoznia.

Százmilliókba fog kerülni a Budapest 2024 megszüntetése

A múlt heti közgyűlésről szóló hírekből nem derült ki sok részlet az olimpiai pályázatért felelős cég végelszámolásával kapcsolatban. A kicsit késve közzétett előterjesztés azonban annál több érdekességet tartalmaz.

Ötmilliárd forintot költ a főváros a Margitsziget csatornázására a vizes vb miatt

Még egy csőalagút is épül a Duna alá, de állítólag 8 hónap alatt elkészül minden. A munkát a Penta Kft. és a francia SADE magyarországi leányvállalata nyerte.

Nah, ki ad kilencszázezres napidíjért tanácsot az olimpiai pályázathoz?

Az olimpiai pályázattal megbízott cég ötmilliárdot költ tanácsadókra. A részleteket eddig titkolták, de az Átlátszónak nyilatkozó Pataki Márton, az Együtt politikusa felfedte, mi van a szerződés mellékleteiben. Milliárdok mennek külföldi tanácsadóknak, és az olimpiai pályáztatásért felelős vállalat vezetőjének volt cégéhez.

250 millió forintos olimpia-előkészítő cég Schmitt Pállal

A 2024-es nyári olimpiai játékok elnyerését célzó pályázat előkészítésére 50-50 százalékos tulajdonban alapított vállalkozást a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság. A MOB-elnök Borkai Zsolt szűkebb pátriája, Győr felülreprezentált a vezetőségben: a győri aljegyző és Borkai MOB-os főtanácsadója is ismerősek lehetnek az Átlátszó olvasóinak.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>