language

Kulcsszavak:

Személyek:

Tállai András highlight_off

Tállai András

Tállai András László (Debrecen, 1959. február 5. –) közgazdász, üzemgazdász, Mezőkövesd volt polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium államtitkára. 2015-től a szervezet vezetőségi struktúrájának átalakítása után a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, országgyűlési képviselői és államtitkári megbízatásait megtartva.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [43]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

A DVTK tulajdonosváltásával már az NB I. harmadához köze van az ország leggazdagabb emberének, de az alacsonyabb osztályokban és a határon túl is könnyű belefutni Mészáros Lőrinc jelenlétébe.

Ezek a cégek adják az adójukat a költségvetés helyett Felcsútra

Állami cégek, Mészáros Lőrinc cégek, közbeszerzések bajnokai. Ezeket találtuk azon a birtokunkba került listán, ami összegzi, milyen cégek, kinek és mennyi sportcélú taót utaltak az elmúlt öt évben.

Az MLSZ titkolná, mire költötték a taót a kedvezményezettek

A Transparency International Magyarország (TI) korrupcióellenes szervezet javára döntött a Kúria, miszerint a sportszövetségeknek ki kell adniuk a közadatokat a kérelmezőnek, ám a Csányi Sándor által vezetett szervezet csak 400 ezer forintért, illetve titoktartási nyilatkozat aláírása ellenében tenne eleget a jogerős ítéletnek.

Már 3,3 milliárd forint TAO áramlott Tállai csapatához

A mezőkövesdi foci a TAO-rendszer egyik legnagyobb nyertese, és jó eséllyel idén sem fogják elveszíteni a harmadik legtöbb támogatást bezsebelő címet.

Ami jár Mészáros Lőrinc 2RULE-jának, az nem jár más magyar vállalkozásnak

Nem kaptuk meg az MTVA-tól azoknak a magyarországi cégeknek a listáját, amelyektől éppúgy nem kap pénzt a reklámozásért, mint a Mészáros Lőrinc 2RULE-ját forgalmazó cégtől. Az állami média eljárása esetpéldája annak a történetnek, amely megmutatja, miként aknázza ki politikai kapcsolatrendszerét egy Mészáros-cég, hogy lényegileg kockázat nélkül, de közvetett állami támogatással termeljen pénzt úgy, ahogyan arra egyetlen átlagos, kockázatot vállaló, teljesítményalapú piacon mozgó magyar kis és középvállalkozásnak sem lehet.

Utánpótlásra kapták, szálloda lett a 300 millióból

Mint emlékezetes, a legfelsőbb magyar bíróság helybenhagyta a jogerős bírósági döntést, közpénznek minősítette a taót, és nyilvánosnak a hozzá kapcsolódó adatokat. A Transparency International Magyarország jogvédő szervezet által az Emmitől kiperelt „támogatói igazolások” azért fontosak, mert ezeken egyszerre szerepel a támogatott csapat, illetve a társasági adóját számára felajánló vállalkozás neve, valamint a felajánlott adó összege.

Megmutatjuk, hogyan gyarapszik Tállai András futballcsapata

Szépen gyarapodnak azok a vállalkozások és személyek, akiknek sikerült annyira jó kapcsolatot kialakítani Tállai Andrással és körével, hogy még a NAV-vezér sportcsapatát is szponzorálják. Sőt, a helyiek kifejezetten úgy tartják, uniós vagy költségvetési támogatást Mezőkövesden és környékén csak az kap, pályázatot csak az nyer, akivel legalábbis nincsen baja a fideszes országgyűlési képviselőnek és „körének”. A Tállai-körzetet feltáró sorozatunk második része.

Kiskapuzás nagypályán

Hat év alatt legalább 360 milliárd forintnyi adóbevételről mondott le az állam a látványcsapatsportok javára. A közpénz cél szerinti hasznosulására nincs semmi garancia. Hogyan működik a rendszer?

Egyforma pályázatok, csomagban megszavazott támogatások Tállai körzetében

Úgy látszik, nem sokat vacakoltak a pályázatírással Tállai András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fideszes vezetőjének választókerületében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Magyar Nemzet kiderítette, hogy Ónod, Mályi, Hejőszalonta és a Mezőkövesdi Zsóry SE – amelynek maga Tállai a társadalmi elnöke – szinte szóról szóra megegyező pályázattal nyert az Európai Unió terület- és településfejlesztési programjának (TOP) forrásaiból.
Találatok: [43]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>