Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Szabados József [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Lesz-e valódi fideszes elszámoltatás?

Mentelmi ügyeket vizsgálva igyekezett a HVG kideríteni, vajon várható-e a jelenlegi kormányerő tagjainak komoly elszámoltatása akkor, ha a Fidesz-KDNP kétharmados többséget szerez a soron következő parlamenti választásokon.

Vádirat várja a ciklus végén a képviselőt

A vádhatóság kivárja, amíg az MSZP-s Szabados József országgyűlési képviselőnek megszűnik a mentelmi joga, azután már nincs akadálya, hogy Baktalórántháza volt alpolgármestere ellen újra megindítsák a jelentős vagyoni kár okozásának gyanújával indított büntetőeljárást – tudta meg lapunk.

Még védőpajzs a mentelmi jog

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt Szabados József szocialista országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolta az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottsága.

Egyik képviselő mentelmi jogát sem függesztették fel

A képviselők a három közvádas és a hét magánvádas ügy közül egyikben sem függesztették fel az érintettek mentelmi jogát hétfőn az Országgyűlésben.

Felfüggeszthetik Lengyel, Karsai és Szabados mentelmi jogát

Karsai József (MSZP), Lengyel Zoltán (MDF) és Szabados József (MSZP) országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek a parlament mentelmi bizottsága.

Hűség a székhez, hűség a bérhez

Sajátos módon oldotta meg az összeférhetetlenség kérdését egy szocialista országgyűlési képviselő; igaz, akkor még "csak" Baktalórántháza alpolgármestere volt. Társadalmi munkában alpolgármester, főállásban vállalkozó volt. A veszteséget, nyolc és fél millió forintot vállalkozóként számlázta az önkormányzatnak. Az ügyben hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás.
Találatok: [6]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI