Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
Széchenyi-terv [X]
Találatok: [26]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Rablóhadjárat: pénzt parlagon Orbán kormányai nem hagynak

Nagyon nekibátorodott Orbán Viktor az első kormányzása óta. Akkor még kisebb trükkökkel emelt ki százmilliárdokat a költségvetésből, szinte szégyenlősen egyengette családja gazdagodását, és csupán néhány famulusával kivételezett. Ma nagyban űzi mindezt, és ha megnyeri a választásokat, utána aligha vállal önkéntes mértékletességet.

Fogász-ügy: "Ha kapnánk pénzt, egy idő után visszafizetnénk"

Nem kapott pénzt a költségvetésből a fogászati turizmus fejlesztésére alakult Orvosi Turizmus Iroda. Ha kapna is, visszafizetné – jelentette ki Szűcs László elnök-vezérigazgató a Világgazdaságnak.

Közpénzek Patonai cégének

A Patonai Péter többségi tulajdonában álló I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. több mint 300 millió forint állami megrendelést nyert el.

Egyszerűen nem megy: kizárták a civileket a bírálóbizottságokból

Tényleg egyszerűsítette a kormányzat a pályázati rendszert, csakhogy sokkal inkább a maga számára, mintsem mondjuk a vállalkozóknak. Ráadásul jelentősen csökken a döntések átláthatósága.

Széchenyi terv: kiszűrik az ügyeskedőket - rendkívüli ellenőrzések

Fokozott ellenőrzésekre már a pályázatok elbírálása esetében is számítani lehet, így szeretnék elkerülni már a legelején, hogy fiktív pályázatok jussanak támogatáshoz.

Papp József: Hogyan ganajozzuk ki a magyarországi disznóólat?

A gané eltakarítása azt jelenti, hogy véget vetnek a térítésmentes állami támogatások osztogatásának és elriasztó hatású büntetéseket szabnak ki a korrupciós közbeszerzési ügyekben. Ilyen formán akár kétezer milliárd forintnyi állami kiadás is megtakarítható lenne, lehetőség nyílna az adók és járulékok jelentősen csökkentésére.

Török Zsolt: az ÁSZ-jelentéssel "kipukkadt a Széchenyi-terv lufija"

Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő vasárnap azt mondta, kiderült, hogy rohamtempó, nyakló nélkül költött pénz, felelőtlenség, rossz műszaki előkészítés jellemezte azt a programot, amelyet Orbán Viktor "nemzetboldogítóként" hirdet.

Lesújtó ÁSZ-jelentés a "Széchenyi-terv" fürdőfejlesztéseiről - Egy élmény volt

Végiggondolatlan pályázatok, párhuzamos fejlesztések, műszakilag előkészítetlen építkezések, kapacitáskihasználatlanság, harmincötmilliós veszteség - ez a Széchenyi-terv keretében hétmilliárd forinttal támogatott 13 fürdőberuházás mérlege az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése szerint.

Befürdő állami milliárdok

Az élményfürdő-építés állami támogatásból – jó üzlet. Az üzemeltetés saját erőből kevésbé. Mégis újabb és újabb vízi vidámparkok nyílnak. Mások meg bezárnak.
Találatok: [26]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Kármán-ügy

Kármán-ügy

Kármán Irén, oknyomozó újságírónő, azután került a médiafigyelem központjába, hogy pest­erzsébeti lakása közelében ismeretlenek megtámadták és megverték, majd másnap össze­kö­tözve talált...
EU elnökség

EU elnökség

Magyarország 2011. január 1-től tölti be a soros elnöki tisztséget az Európai Unió Tanácsában. A K-Monitor számára fontos ennek sikeres kimenetele, és ezzel együtt az adóforintjainkból elköltött...
Millenáris Kht. (akta)

Millenáris Kht. (akta)

A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus korrupciós ügye kötődik, az "országimázs-mutyi". 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a...

Intézmények

Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI