Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Taxi-2000 [X]
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Hét taxi-társaság kolátozta a versenyt

34,5 millió forintra büntette a GVH azt a hét taxi-társaságot, amelyek kartell megállapodást kötöttek, hogy megszerezzék a Rádió Taxi Kft. partnereit.

Nagy üzletek lezsírozásával gyanúsítják a taxisokat

Alaptalannak tartják a gyanúba keveredett taxis cégek vezetői, hogy előre elosztották volna egymás között a nagy megrendeléseket. A versenyhivatal hét cégnél és egy érdekvédelmi szervezetnél indított ezzel kapcsolatban vizsgálatot. Egy név nélkül nyilatkozó taxis szerint kíméletlen harc folyik a megrendelésekért, mindenki igyekszik lobbizni, ismerősöket felhajtani a céges szerződések megszerzéséért.

Taxis kartellt sejt a versenyhivatal

Rajtaütött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több fővárosi taxiscégen, illetve a cégek érdek-képviseleti szövetségén, mivel azt gyanítja, hogy az érintettek 2006 óta felosztották egymás között a fővárosi és környező települések piacát.

Kartellezés gyanúja a taxisoknál

A Gazdasági Versenyhivatal előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a 6x6 Taxinál, a Budapest Taxinál, a Buda Fuvarozó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nél, a City Taxinál, a Főtaxinál, a Taxi-2000-nél, a Voláncomnál, valamint a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetségénél.

Taxis kartell után kutat a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott több taxitársaság telephelyén. A gyanú szerint a cégek törvényellenesen megállapodtak több fuvarozási pályázatnál, korlátozva ezzel az árversenyt.
Találatok: [5]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI