Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
T&J Busz Projekt Kft. [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Ami büdös a BKK-nak, a Volánbusznak megfelel

A BKK tavaly nyáron offshore háttér miatt szerződést bontott a hibridbuszokat üzemeltető alvállalkozóval, ám a buszok most a Volánbusznál tűntek fel. A Volánbusz szerint a nagy hideg miatt kellenek a járművek.

A BKK látja, a Volánbusz Zrt. nem az offshore-hátteret a T&J-nél

A budapesti közlekedésszervező közcég, a BKK július elején bontotta fel buszos szolgáltatásra kötött szerződését a T&J Buszprojekt Kft-vel. Ugyanezt a Volánbusz még vizsgálja.

Offshorozás miatt felbontják az egyik fővárosi buszszolgáltató szerződését

Felmondja* egyik partnerével a buszos szolgáltatásra megkötött szerződését a BKK. A T&J az egyik olyan cég, amely az utóbbi években más külső vállalkozókkal együtt elkezdte kiszorítani a fővárosi buszpiacról a BKV-t.

A Volán ügyeit is soron kívül vizsgálják

Soronkívüli vizsgálatot kezdeményez a Volán buszbérlési ügyében az elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Az állami cég a piaci ár másfélszereséért bérel buszokat, miközben ebből a pénzből már újakat is vásárolhatna.

Újabb tendert ír ki buszra a Volán

Még a héten kiírhatja újabb járműbeszerzési tenderét a Volánbusz Zrt. – értesült a Népszava. Emlékezetes, hogy a Volánbusz egy kínai buszgyártó termékét hozta ki három tenderfordulót követően is, annak ellenére, hogy a Mabusz a Volvo-alvázon, de magyar munkavállalókkal és magyar beszállítókkal elkészített Alfa Busz termékét műszaki paramétereiben kedvezőbbnek, árában olcsóbbnak találta versenytársánál.

Buszos kartellre gyanakszik a versenyhivatal

Kartellgyanúba keveredett a Volánbusz három alvállalkozója. A cégek székhelyén kedden tartott helyszíni szemlét a Gazdasági Versenyhivatal.

Közlekedési cégek kartellgyanúban

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2010. április 27-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a COLOR TOURS Idegenforgalmi és Szállítmányozó Kft., a Kontakt-Busz Közlekedési Tanácsadó és Szolgáltató Kft., valamint a T & J Busz Projekt Kft. székhelyén.
Találatok: [8]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI