Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Tóth János (Ud Zrt.) [X]
Találatok: [30]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Gazságszolgáltatás, avagy az UD-ügy utóélete

Az UD-ügy – ha a „nemzeti” média és a vádhatóság tudatformáló erőfeszítései ellenére még emlékszünk a lényegre – klasszikus megfigyelési história volt: egy magáncég (és/vagy annak néhány munkatársa), jelentős részben politikai megrendelésre, a köznyelvben titkosszolgálatinak nevezett módszerekkel adatokat gyűjtött politikusokról, közrejátszva egy ellenzéki párt belső erőviszonyainak átalakulásában. A következmény az elmúlt 22 év egyik legfurcsább bűnügye lett.

Tokfalvi Elek: UD-ügy: elhallgatási botrány

A héten felmentették Dávid Ibolyát, Herényi Károlyt, Szilvásy Györgyöt és Tóth Károlyt UD-ügyben. A PKKB-nak az ügyben eljáró bírója élesen kritizálta az ügyészség munkáját. Tokfalvi Elek véleménye az UD-botrányról.

Lassan, de biztosan

Ma már legfeljebb egynapos hír, ha az UD Zrt.-ügyből lett Dávid-Herényi-Szilvásy-Tóth-perben újabb fejlemény van - pedig a történet egyre érdekesebb.

Lehallgatási botrány: bűnös, aki pletykál?

Ártatlannak mondták védőik az UD Zrt.-perben megvádolt volt szocialista és MDF-es politikusokat, és bűncselekmény hiányában a felmentésüket kérték a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán folytatódott perben.

Felmentették az UD Zrt. vezetőjét

Jogerősen felmentették az UD Zrt. vezetőjét, Tóth Jánost a hivatali visszaélés vádja alól.

Boross bírálta Dávid Ibolyát

Nem osztotta volna meg az MDF-et, ha Almássy Kornél végül valóban megméretteti magát az elnökválasztáson, viszont Dávid Ibolya, a párt elnöke felháborítónak és méltánytalannak tartotta Almássy indulását – vallotta a lehallgatási ügy tárgyalásán Boross Péter egykori miniszterelnök.

Boross az UD-ügyről: 'bűzlik ez az egész, úgy ahogy van'

Boross Péter volt miniszterelnök, egykori MDF-es politikus az UD Zrt.-ügy büntetőperének szerdai tárgyalásán, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, tanúként arról beszélt, hogy ez az eset egy "otromba beavatkozási kísérlet" volt a párt életébe, és ő emberileg jobban megértette a vádlottak padjára került Dávid Ibolyát, mint a feljelentőket.

Szilvásy szivárogtatását vitatták a tárgyaláson

Adatvédelmi biztos és informatikai szakértő meghallgatásával folytatódott Szilvásy Györgynek és az UD Zrt.-ügy többi vádlottjának tárgyalása. A nyári szünet után szeptemberben Csányi Sándor forrósíthatja fel a hangulatot a tárgyalóteremben.

Első fokon felmentették az UD Zrt. vezérigazgatóját

Bűncselekmény hiányában felmentette a Fővárosi Bíróság az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezérigazgatóját a hivatali visszaélés vádja alól. Az ügyész fellebbezett, az ítélet nem jogerős. A bíró szerint a vádból nem derült ki, hogy mi is volt pontosan a vádlottak célja.

Védője szerint felmentik a volt UD-vezért

Bűncselekmény hiányában felmentő ítéletre számít az UD-ügy egyik szálán folyó büntetőperben a magánnyomozó cég volt vezetőjének védője, miután a tegnapi tárgyaláson tanúkat hallgatott meg a bíróság.
Találatok: [30]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Zuschlag-ügy

Zuschlag-ügy

Az ügyészség először 2005-ben indított vizsgálatot különböző alapítványok és egyesületek ellen számviteli fegyelem megsértése miatt, 2007-ben pedig már Zuschlag János szocialista parlamenti képviselő,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI