Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Trigon Bank [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

A Postabank-botránytól a Fradi-pályáig - az MVM-nyomozás egyik kulcsszereplőjének ügyei

Feltűnt a neve a Postabank-ügyben, találkozott a Bécsbe menekült Kulcsár Attilával, és fontos pozíciót tölt be a zavaros helyzetű ferencvárosi focicsapatnál Szász András, akit szerdán az MVM szövevényes offshore-ügyletei miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Korábban több tízmilliós csalással gyanúsították, és nemzetközi elfogatóparancsot is adtak ki ellene, de jogerősen nem ítélték el.

A Postabank legnagyobb veszteséget okozó ügyletei

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) megállapította: a Postabank nagymértékű feltőkésítésére azért volt szükség, mert a bank több nagyon kockázatos, milliárdokat felemésztő tranzakciót hajtott végre. A jelentés kitér az ellenőrizetlen hitelezésekre is.

Az ORFK összevonja a Postabank-feljelentéseket

Az ORFK egyesíti a Pénzügyminisztérium korábbi, valamint a Postabank Rt. igazgatótanácsának múlt pénteki, a pénzintézetnél az utóbbi időben kialakult veszteségek miatt tett feljelentését.

Auth kontra Princz – Konkrétabban

További taggal bővült az elmúlt héten azok száma, akik a Postabank volt vezetősége idején felhalmozott horribilis hiány miatt büntetőjogi felelősségre vonást kezdeményeztek. A Pénzügyminisztérium (PM) után ezúttal maga a hitelintézet új vezetősége tett feljelentést a rendőrségen. Időközben az Állami Számvevőszék bejelentette: az összegyűlt dokumentumok alapján a jövő héten elkezdik a Postabank helyszíni ellenőrzését, az viszont előreláthatóan csak a nyár végén zárulhat le.

ORFK - megérkezett a Postabank feljelentése

Megérkezett a Postabank feljelentése Princz Gábor és társai ellen az ORFK Vizsgálati Főosztályára - tájékoztatta Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az MTI-t hétfőn.

A Postabank feljelentette Princz Gábort

A Postabank és Takarékpénztár Rt. igazgatósága csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy Princz Gábor és társai ellen büntetőfeljelentést tesz különböző bűncselekmények gyanúja miatt...

Bank Bán

Princznek mennie kell. Illetve kellene. De marad. Legalábbis ôszig biztosan. A Postabank mai közgyűlésén a napirendi pontok között az igazgatóság leváltása nem szerepel. A nagy túlélô immáron sokadszor nyert csatát az ôt leváltani szándékozókkal szemben.
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Akták

Postabank-ügy

Postabank-ügy

„A PB-sztori valójában már az 1997-es betétesi roham előtt elkezdődött, amikor a megtakarítók egy része elveszítette bizalmát, és kiváltotta postabanki betétjét. Nyilván azt látták, amit nem...
Kulcsár-ügy

Kulcsár-ügy

Szász Károly PSZÁF elnök 2003 nyarán történt megveretése után kapott fokozott figyelmet a Pannonpast ügyében végzett PSZÁF vizsgálat. Ebből kiderült, hogy a K&H Equities jelentős szerepet játszott...
MVM-ügyek 2005-2008

MVM-ügyek 2005-2008

Kocsis István vezérigazgatósága idején az MVM számos gyanús ügyletet kötött. Az energiavállalat e szerződések alapján nagy összegeket utalt át ismeretlen hátterű offshore cégeknek, de a szerződésben...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI