Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Tunyogi László [X]
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Ön rábízná a vagyonát? A magyar állam rábízta. Szivek Norbert portréja

Felkerült a NAV szégyenfalára, a 180 napon túl több mint 100 millió forinttal tartozó zsiványcégek közé Szivek Norbert MNV-vezér érdekeltsége, a United Programme Service Kft. A nemzeti vagyon felkent urának egyéb magánbizniszei sem brillíroznak, felszámolás alá került például a minap a svájci koronaékszer, a Cretum Consult GmbH is. Mégsem ezért, inkább a kellemetlen vezetői stílusa miatt érezhető vele szemben elégedetlenség fideszes berkekben is. Összeírtuk a fontosabb ügyeket, amelyekben emlegették a nevét. Hosszú a lista.

"Stróman vagyok, nem turista"

Hiába az offshore-botrányok, a hazai politikai-gazdasági elit nemigen hagy fel a pénzkimenekítéssel. Értő strómanokból nincs hiány: Svájcban és Luxemburgban öt magyar hátterű vagyonkezelő irodát azonosítottunk.

A kormány holdudvara jól járt

A Magyar Hírlaphoz hasonlóan tegnap a Fidesz is arra az álláspontra jutott, hogy nem "csupán" 632 millió forintba került eddig az adófizetőknek a megállított kormányzati negyed projektje, hanem több mint tízmilliárd a beruházás eddigi összköltsége.

Kormányzati negyed: sokkal többet tapsolt el a kormány?

A Fidesz álláspontja szerint messze nem igazak azok az állítások, amiket a kabinet az új kormányzati negyedre eddig elköltött összeggel kapcsolatban kommunikált. Úgy vélik ugyanis, a nyilvánosságra hozott 632 millió forinttal szemben 10,1 milliárdot pazaroltak el - fölöslegesen.
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Akták

Kormányzati negyed

Kormányzati negyed

2006 decemberében döntött a kabinet a kormányzati negyed megépítéséről, az építkezés helyének pedig a Nyugati Pályaudvar mögötti területet jelölték ki. A Fidesz 2007-ben a Legfőbb Ügyészséghez...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI