Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Akták:
Vadasparki játszótér [X]
185.000.000 Ft

Vadasparki játszótér

165 millió forintos uniós támogatással, összesen 265 millióból épített játszóteret a szegedi vadasparkban egy Titan Project\'s House Kft. nevű cég, tudta meg a Blikk. A lap szerint a játszótér eszközigénye a valóságban 40-50 millió forint lehetett, a játszótéri játékok ára pedig az azokat forgalmazó cég katalógusa szerint mindössze 12 millió. A játékokat forgalmazó cég ügyvezetője szerint meglepetésként érte őket, amikor meghívót kaptak a játszótér átadására, a játékokat ugyanis évekkel ezelőtt egy szlovák cég rendelte meg tőlük. Érdekesség, hogy a Titan Project’s ügyvezetője, Wahl Rezső, két koncessziót nyert el az állami trafikpályázaton, Cseri László fideszes önkormányzati képviselőjelölt pedig, aki dohánycégének kültagja volt, hármat. A szegedi Fidesz-KDNP közleménye szerint a játszótér az adófizetőknek egyetlen forintjába sem került, mivel EU-s pénzből valósult meg, ráadásul a beruházás évente csaknem tízmillió forint bevétlet hoz a városnak.

 

A vádirat szerint a feljelentett szegedi cég vezetője 2012. októberében kötött bérleti szerződést a szegedi önkormányzattal a város tulajdonában álló Vadasparkban egy 500 négyzetméteres területre. A cég játszótér kialakítását és üzemeltetését és interaktív látogató-tájékoztató kialakítását tervezte, amihez uniós és a magyar költségvetésből sikerült 185 millió forintos támogatást szerezni. Ezután a pénzt megkapó szegedi cég vezetője vállalkozási szerződést kötött egy másik vádlott által képviselt szlovákiai székhelyű céggel a projekt generál kivitelezésére. A szlovák honosságú cég azután valótlan tartalmú szerződést kötött egy brit-virgin szigeteki off-shore céggel az interaktív látogató-tájékoztató rendszer szoftverjének kifejlesztésére annak ellenére, hogy az már korábban a szegedi székhelyű cég rendelkezésére állt, illetőleg azt az eljárás során ismeretlenül maradt személyek készítették. A szerződések alapján a szlovák cég a szegedi székhelyű cég felé 230 millió forintról állított ki számlát a játszótér elemeinek beszállításáról, kültéri tájékoztató konzolok felállításáról, az interaktív látogató-tájékoztató rendszer kiépítéséről. A számlákkal szemben a projekt tényleges bekerülési értéke az összeg a 15 százaléka volt csak. Tehát egy nem létező munkára számlázták ki a fejlesztési pénzeket. (fotó: Szegedma.hu)

Találatok: [10]  Oldalak:   1

Liechtensteinben mosták fehérre a szegedi trafikkirály cégével lenyúlt uniós pénzt

A szegedi Fideszhez ezer szállal kötődő cég offshorozott el 185 millió forint uniós támogatást. A vadaspark játszótér-építését az OLAF is vizsgálta, pár év aktatologatás után pedig vádat emelt az ügyészség is. A pénz nem került elő.

A volt Fidesz-elnök is benne lehetett az uniós pénzek elsíbolásában

A helyi Fidesz volt elnökének felelősségét is vizsgálná a Szegedi Vadaspark játszótere miatt indult eljárásban Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő. A projekttel kapcsolatban az MSZP-s politikus feljelentése után indult eljárás. A múlt héten három ember ellen emeltek vádat az ügyben. Az ügyészség szerint túlárazásokkal, külföldi cégeken keresztül 185 millió forintos uniós támogatást hívtak le, a játszóteret viszont a pénz töredékéért építették meg.

185 millió forintos költségvetési csalással végződött az uniós pályázat Szegeden

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik a Szegedi Vadaspark területén kialakítandó játszótérre kiírt pályázattal összefüggésben 185 millió forintot csaltak el, írja közleményben az ügyészség.

Három éve nyomoznak a túlárazott szegedi játszótér ügyében

Már három éve tart a nyomozás a túlárazott Szegedi Vadaspark uniós forrásból megépített játszótere ügyében, a három gyanúsított közül ketten még most is előzetes letartóztatásban vannak – írja a Hír TV.

Liechtensteinben fogták el a játszótéri csalási ügy szökésben lévő gyanúsítottját

Elfogták egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos csalási ügy régóta szökésben lévő gyanúsítottját, tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás gyanúja miatt indult eljárás, írja az MTI.

Már nem referenciamunka a vadasparki játszótér

Lekerült a játékforgalmazó cég honlapjáról a szegedi vadasparki játszótér, amit pár napja még referenciamunkaként tartottak nyilván. A „szlovák szálról" is kérdeztük az ügyvezetőt, aki közölte, nem szereplője a nagy port kavart történetnek.

Hová tűnt a szegedi állatkertnek szánt uniós pénz?

Egy, a Szegedi Vadasparkban külső cég által, uniós támogatással megvalósított beruházás miatt az ügyészséghez és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul Ménesi Imre (MSZP) szegedi önkormányzati képviselő.

220 millió forintot keres a Szegedi Vadasparkban Ménesi Imre

260 millió forintos uniós támogatásból 40 milliós értékű beruházást valósított meg egy a szegedi Fideszhez is kötődő cég a vadasparkban – állítja Ménesi Imre.

Gyümölcskereskedő építhet kalandparkot a vadasparkban

Egy zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó cég építhet kalandparkot a Szegedi Vadaspark védett kocsányostölgy-erdejében. Ez lehet a harmadik a városban – az Eko-parkban már működik, a Laposon jövőre nyílik. Makón és Vásárhely mellett is van már kalandpark, Szentesen épül.
Találatok: [10]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI