Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Lapok:
168 óra [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Öt évre kizárnák a közbeszerzésekből azokat, akiktől Orbán Viktor ajándékot fogadott el

A közhatalmat gyakorló és a közpénzek felett rendelkező személyeknek nyújtott nagy értékű ingyenes juttatások korlátozásához csupán néhány törvényt kellene módosítani. Mindez vagy Orbán Viktor magánrepülő-útjainak, vagy Garancsi István közbeszerzési sikereinek szabhat határt.

Állítsuk meg a gazdagokat? – A választópolgár nem érzékeny a korrupció mértékére

Hiába növelte egy év alatt százmilliárd forinttal a vagyonát Mészáros Lőrinc, és ugrott föl a leggazdagabbak listájának ötödik helyére, az erről szóló hír – látszólag – hidegen hagyta az embereket. A 168 Órának nyilatkozó szakértők ezen egyáltalán nem lepődnek meg. Szerintük mi, magyarok, részben történelmi tapasztalataink okán, zsigerileg megengedőbbek vagyunk mindennel szemben, amire a korrupció árnyéka vetül, mint a világ polgárosultabb felén élők. Abban viszont már nem ért egyet a társadalomtudós és a politikai elemző, hogy szabad-e egy baloldali párt prominensének – jelesül Botka László szocialista mi­­niszterelnök-jelölt­­nek – gazdagellenes kampányt folytatnia.

„Tovább gyarapodik Orbán házi gázszerelője”

Tovább gyarapodik Orbán Viktor házi gázszerelője, Mészáros Lőrinc. Ezúttal két alcsúti közbeszerzési pályázaton is nyert a nevét viselő céggel. Mindkét pályázatot az Alcsúti Arborétum fejlesztésére írta ki a Duna–Ipoly Nemzeti Park – közölte a Demokratikus Koalíció.

Simon-ügy: Welsz nem koronatanú, bissaui útlevélről nem is volt szó

Welsz Tamás nem koronatanú Simon Gábor ügyében, Bissau-guineai útlevélről nem volt szó, a vádhatóságon pedig jelentős bizonyítási teher van – árulta el a szocialista politikus ügyvédje, Nagy István.

Ennyit keresnek a Fidesz frakciótagok

A 228 tagú Fidesz-frakció havonta összesen mintegy 312,1 millió forintos bruttó jövedelemmel rendelkezik. A parlamenti honlap adatainak tanúsága szerint 191,8 millió forintot az Országgyűlés kasszájából vesznek fel a honatyák, míg 120,3 millió forint jön össze a mellékesekből – derül ki az atv.hu vagyonbevallás-összegzéséből.

Orbán hatvanmilliós lakásbiznisze a belvárosban

Összefoglalva: magyar politikus az önkormányzattól vásárolt lakását nyolc év után több mint 60 milliós haszonnal adja el. Ön szerint ki lehetett ez? Megfejtését az alábbi dokumentumokon ellenőrizheti:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Akták

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő, államtitkár, az MSZP egykori elnökhelyettese, illetve választmányi elnökét csalással vádolják, pere jelenleg is folyik.       
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI