Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
antikorrupció [X]
Találatok: [50]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Állítsuk meg a gazdagokat? – A választópolgár nem érzékeny a korrupció mértékére

Hiába növelte egy év alatt százmilliárd forinttal a vagyonát Mészáros Lőrinc, és ugrott föl a leggazdagabbak listájának ötödik helyére, az erről szóló hír – látszólag – hidegen hagyta az embereket. A 168 Órának nyilatkozó szakértők ezen egyáltalán nem lepődnek meg. Szerintük mi, magyarok, részben történelmi tapasztalataink okán, zsigerileg megengedőbbek vagyunk mindennel szemben, amire a korrupció árnyéka vetül, mint a világ polgárosultabb felén élők. Abban viszont már nem ért egyet a társadalomtudós és a politikai elemző, hogy szabad-e egy baloldali párt prominensének – jelesül Botka László szocialista mi­­niszterelnök-jelölt­­nek – gazdagellenes kampányt folytatnia.

Megpiszkáltuk a vagyonbevallásokat. A rendőrség erre nyomozni kezdett zaklatás miatt

Bár Tasó az eredeti cikk miatt nem kért helyreigazítást, több jogi válaszlépésre is ígéretet tett. Feljelentést tett például a rendőrségen, amely zaklatás miatt már nyomozást is indított

Zavaros pénzügyekkel senkiből nem lehet rendőr, politikus viszont igen

A K-Monitor idén is megrendezte a „vagyonnyilatkozatok hajnalát”, tehát a képviselők nyilatkozatainak nyilvánosságra kerülése után azonnal nekiláttak az adatok összesítésének. Ebben a munkában az iroda munkatársai mellett több mint hetven önkéntes vett részt.

Orbán nem tűr korrupciót, és nem beszél a 6,9 milliárdról

Bár a Forbes szerint az Orbán család vagyona már 6,9 milliárd forint, a miniszterelnök szerint nincsenek fideszes topgazdagok, a kormány pedig minden döntését az ország érdekében hozta. A miniszterelnök szerint „Magyarországon nem lesz Románia”, ahol a korrupcióellenes ügyészség futószalagon tartóztatta le a korrupt politikusokat.

Valami megmozdult: két nap alatt 80 milliót gyűjtött Juhász Péter az ingatlanmutyi lebuktatására

Népmesei cselt eszelt ki az Együtt alelnöke, Juhász Péter, hogy bizonyítsa: az V. kerület önkormányzata jóval ár alatt, Fidesz-közeli szereplőknek értékesít belvárosi ingatlanokat. Ha sikerrel jár és amennyiben igaza van, a közvagyon dézsmálói a saját maguk ásta veremben találják magukat.

Az élet sokszor egyszerűbb

Mit gondolnak a tényfeltáró újságírók munkájáról a cégvezetők, a politikusok, és vajon miért nem hiszik el, hogy létezik olyan, hogy függetlenség, miért sejtenek mindig furcsa érdekeket az írások mögött?

A civileket veszi célba a nemzeti korrupcióellenes program

Nyilvánosságra hozta a kormány az 2015 és 2018 közötti időszakra tervezett korrupcióellenes programját. A K-Monitor és a TASZ elemzése szerint tovább gyengült a kormány korrupcióellenes stratégiája: kikerült belőle a pártfinanszírozás és a közérdekű bejelentőket védő törvény reformja, illetve a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozataival sem foglalkozik. De a civil szervezetekével igen.

Szórakoztató tartalom: a kormány elfogadta a Nemzeti Korrupcióellenes Programot

A kormány elfogadta a Nemzeti Korrupcióellenes Programot és az azzal összefüggő intézkedések 2015-2016-ra vonatkozó tervét - derül ki a Magyar Közlönyben szerdán megjelent határozatból.

Razzia a kínai párttagok ellen

Komolyan gondolja a korrupció elleni harcot Kínában a 2012 őszén pártfőtitkárrá, majd fél évvel később elnökké választott Hszi Csin-ping.
Találatok: [50]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Akták

MÁV Cargo privatizáció

MÁV Cargo privatizáció

A MÁV Cargo privatizációjára a MÁV Zrt. 2007 május végén írt ki pályázatot. Az eljárás során a 12 induló közül 102,5 milliárd forintos ajánlatával a Rail Cargo Austria (RCA) és partnere a Győr-Sopron-Ebenfurti...
Rendőri korrupció 2012

Rendőri korrupció 2012

A rendőrségi korrupciós ügy 2012. június 1-jén robbant ki, amikor Vizoviczki Lászlóval, számtalan budapesti szórakozóhely tulajdonosával és egyik emberével együtt őrizetbe vették Kalmár Tamást,...
V. kerületi ingatlanügyek

V. kerületi ingatlanügyek

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. szerint 2013 szeptemberében áron alul adott el három ingatlant két budapesti kerület. A Fővárosi Önkormányzat mindhárom esetben lemondott elővásárlási...
Simicska-közeli cégek állami megbízásai

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a...
Cukor áfacsalás

Cukor áfacsalás

2014 januárjában ütött rajta a NAV a Sovereign cukor forgalmazóján, miután az Index leleplező cikket jelentetett meg a cégről.
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI