Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Személyek:
Bajnai Gordon [X]

Bajnai Gordon

Bajnai Gordon

Bajnai György Gordon (Szeged, 1968. március 5. –) magyar üzletember, politikus. 2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési, majd 2009-ig nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a második Gyurcsány-kormányban. Gyurcsány Ferenclemondása után 2009. április 14. és 2010. május 29. között a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.

Találatok: [6]  Oldalak:   1

Soros civiljei támadják a költségvetést

Soros György által pénzelt szervezetek szólnának bele a jövő évi büdzsébe. A Civilek az átlátható költségvetésért elnevetésű projekt szakmai hátterét a Bajnai Gordon alapította Haza és Haladás Alapítványhoz köthető Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest adja, amely prognózisaiban eddig rendre alábecsülte a magyar gazdaság teljesítményét. Közben Bajnai ellen vagyonosodási eljárást indított a NAV.

Bajnai Gordon nem tud ellene folyó NAV-vizsgálatról

Közérdekű bejelentés alapján már február közepén hivatali eljárásba kedzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Bajnai Gordon volt kormányfő azonban az Origóval azt közölte, hogy nem tud ellene folyó vagyonosodási vizsgálatról.

Jönnek a vagyonnyilatkozatok, a Fidesz elkezdett bajnaizni

A képviselőségről azonnal lemondott volt kormányfőt a Fidesz azért támadja, mert a vagyonnyilatkozatában nem írta bele a céges osztalékát, és nem vallott élettársáról. Az Együtt szerint a Fidesz el akarja terelni a figyelmet a képviselőinek a mutyijairól.

Miért nem árulja el Bajnai, hogy miből él? Orbán bezzeg nem titkolja! – Vajon melyiküké a hamis vagyonnyilatkozat?

Sajtótájékoztatót tartott Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője – a probléma sürgősen megoldásra vár, nem lehetett vele megvárni a hétfőt.

Simor őrzi a titkát

Mivel a képviselők és az állami vezetők vagyonnyilatkozatai nem sokat érnek, az ország irányítóinak gyarapodását, kétes adóügyeit másképpen kellene ellenőrizni. Szakemberek a lehetséges megoldások között az adóbevallások nyilvánosságra hozását és a rendszeres vagyonvizsgálatokat említik. Bár az offshore cégekkel még ezeket is ki lehetne kerülni.

Hová tűntek Bajnai Gordon milliárdjai?

Átláthatatlan Bajnai Gordon vagyoni helyzete. A miniszterelnök másfél évvel ezelőtt – még önkormányzati miniszterként – bekerült a 150 leggazdagabb magyar embert bemutató kiadványba.
Találatok: [6]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI