Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Akták:
Ferencvárosi lakásügyek [X]

Ferencvárosi lakásügyek

Ferencvárosi lakásügyek

A Belvároshoz és a Várhoz hasonlóan Ferencvárosban is az önkormányzati vezetéshez közel állók juthattak lakáshoz - áron alul. Jancsó Andrea Katalin, a Lehet Más a Politika IX. kerületi önkormányzati képviselője tárta fel a bérleti jogok körüli visszáságokat.

 

2016-ig Bácskai Jánosnak volt a hatásköre elbírálni az önkormányzati lakások kiutalását, így jutott lakáshoz Mészáros László fideszes képviselő, aki 2012 óta, havi 68 ezerért bérelte a 63 nm-es lakást. Szintén egy felújított önkormányzati lakásban él családjával Görgényi Máté ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő, a lakás bérleti jogát a politikus nagymamája szerezte meg - a 104 négyzetméteres lakás bérleti díja havi 118 ezer forint. Szomszédja Szabó József, a kerület korábbi jegyzője, aki egy 70 négyzetméteres lakást 80 ezer forint havi díjért kapott meg. Veres László, az előző önkormányzati ciklus egyik fidesz–KDNP-s képviselője 2014-ben vásárolhatott meg egy 90 négyzetméteres önkormányzati lakást a kerülettől. Az ingatlant közel 20 millió forintra értékelte a hivatal értékbecslője, a szabályok értelmében pedig a megállapított összeg 50 százalékáért, vagyis 9,6 millió forintért vásárolhatta meg a volt képviselő. De bérlakást vásárolhatott a Ferencvárosban a korábbi fideszes alpolgármester lánya is. Formanek Gyula gyermeke egy 72 négyzetméteres lakást vett meg kedvezményesen a Viola utcában. Ezért az ingatlanért is csupán a megállapított forgalmi értékének felét kellett kifizetnie, vagyis 8,7 millió forintot - a kerület tehát becslések szerint negyedáron adott túl a lakáson. Szintén bérlakáshoz jutott a nemzetgazdasági tárca miniszteri tanácsadója és férje: Varga Zsoltné Szalai Piroska korábban a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos volt, a döntés idején pedig pedig Varga Mihály miniszter tanácsadója.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

 

Bácskai János polgármester nem tartotta aggályosnak, sem összeférhetetlennek, hogy a Fidesz–KDNP politikusai lakáshoz jutottak, még akkor sem, ha a díjak a valós piaci áraktól elmaradnak. 

 

A 444.hu cikksorozata az önkormányzat lakásbotrányáról 

 

 

 

 

 

Találatok: [2]  Oldalak:   1

Bácskai János: Érdemes-e ma fideszesnek lenni, ez egy szép kérdés

Ferencváros fideszes polgármestere interjút adott az Átlátszónak a kerületi bérlakásügyekről. Szerinte az ellenzéki képviselők csak a kampány miatt kapták fel a témát, és a fideszesek nem bérelnek olcsóbban lakást másoknál. Nagyinterjú Bácskai Jánossal.

Restséggel és hazudozással vádolja a kitett ellenzéki képviselőket Ferencváros

Baranyi Krisztináék ugyanis az elmúlt években számos, minimum gyanús és olykor kifejezetten életveszélyes történetről számoltak be és hoztak nyilvánosságra. Többek között az Illatos úti vegyi szennyezés ügye is Baranyi után kapott akkora nyilvánosságot, hogy aztán az állam több milliárd forintot fordítson a fertőzött terület megtisztításra. De általuk lehetett értesülni a városrehabilitációs közbeszerzések miatt kirótt 330 milliós bírságról, szennyvíz-ügyről, a helyi gyanús parkolási-ügyről, pártok közötti mutyiról, az önkormányzati képviselők és tisztviselők által önmaguknak és családtagjaiknak juttatott ingatlanokról.
Találatok: [2]  Oldalak:   1

Akták

Ferencvárosi lakásügyek

Ferencvárosi lakásügyek

A Belvároshoz és a Várhoz hasonlóan Ferencvárosban is az önkormányzati vezetéshez közel állók juthattak lakáshoz - áron alul. Jancsó Andrea Katalin, a Lehet Más a Politika IX. kerületi önkormányzati...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI