Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Lapok:
Figyelő [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

De miért éppen Zug?

Rogán Antal volt belvárosi polgármester akkori hű fegyverhordozója, az elmúlt hetekben egy csapásra közismertté vált Kertész Balázs legutóbb azzal került a hírekbe, hogy svájci, azon belül is zugi lakcíme, illetve ingatlanja van. Nincs vele egyedül, rengeteg nemzetközi sztár és több tízezer internacionális cégcsoport is itt talált otthonra. De miért ennyire népszerű ez a kis svájci kanton, illetve városka?

Együtt: Szégyenletesen rosszul működik a vagyonnyilatkozati rendszer

Az Együtt törvénymódosító javaslatban kezdeményezi, hogy a parlamenti képviselőknek vagyonnyilatkozataikban fel kelljen tüntetniük a tulajdonukban álló cégek teljes láncolatát.

Mr. Funk

Több új céget is bejegyzett az elmúlt hetekben Andy Vajna, aki az ingatlanbiznisz mellett a fánküzletbe is belevághat. A TV2 is valószínűleg a filmügyi biztos tulajdonlása mellett működhet tovább, de hosszú évekig pereskedhet még a csatornáért. A tranzakció zárása ráadásul így is elhúzódott, emiatt több tervezett üzletet elcsaklizott Vajnáék elől a nagy konkurens RTL.

Újabb szállal bővül a TV2-botrány

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke csalás és gazdasági csalás miatt újra feljelentést tesz a TV2 2013-as eladásának ügyében.

Ki nevet a végén?

„Sikeres párosként” jellemezte jövendőbeli együttműködését Rogán Antallal hétfőn, este Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szemmel láthatóan győzelemként élte meg a történteket, a jobboldali táboron belül viszont többen arra intettek, hogy még nincs minden lejátszva.

Lőrinc, a barát

Újabb vállalatokkal és sokmilliárdos megrendelésekkel lassan szinte simicskányi méretűvé duzzad Mészáros Lőrinc és családja birodalma. Gyors gazdagodásáról nemcsak a konkurensek gyűjtik az adatokat, hanem a közbeszerzéseket árgus szemmel figyelő Európai Unió is.

Az egérrágta milliárd

A gazdasági ügyekkel foglalkozó újságíró az évek során óhatatlanul megismeri az ország leggazdagabb embereit, akik közül nem kevesen egészen mélyről indultak. Néhányan kiválóan kezelik azt a helyzetet, hogy kinyílik számukra a világ, mások megbolondulnak.

Az élet sokszor egyszerűbb

Mit gondolnak a tényfeltáró újságírók munkájáról a cégvezetők, a politikusok, és vajon miért nem hiszik el, hogy létezik olyan, hogy függetlenség, miért sejtenek mindig furcsa érdekeket az írások mögött?

Itt a külügy válasza: nincs NAV-vizsgálat

Mivel Szijjártó Péter nem kapott levelet a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, ezért nem is lehet vizsgálat.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Origo-ügy

Origo-ügy

2014 júniusában váratlanul felmondott az Origo vezetése a lap főszerkesztőjének, Sáling Gergőnek. Sajtóhírek szerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető csúcsminiszter nyomására, aki túl...
Visszaélés a földpályázatoknál

Visszaélés a földpályázatoknál

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős volt államtitkára 2012 januárjában mondott le posztjáról, döntését azzal indokolva, hogy "a társadalom túlnyomó többsége...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI