Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Intézmények:
KDNP [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Semjén Zsolt nyaralóját piszkálja az MSZP

Az MSZP szerint Rogán, Kósa és Szijjártó luxusvillái mellett Semjén Zsoltnak is problémás a vagyonnyilatkozata, a KDNP szerint a 102 négyzetméteres balatoni üdülővel semmi gond nincs.

Seszták-ügy: belháború a jobboldalon

Kihátrálhat-e a jobboldali média elitalakulata a kormány mögül? – ez is a tétje a Simicska-érdekeltségű sajtóbirodalom újraindított támadásának a fejlesztési miniszter ellen. A belharc inkább alkudozást sejtet.

Évekig nem tűnt fel a hibás vagyonnyilatkozat

Évek óta hibásan tölti ki vagyonnyilatkozatait Simicskó István, az Emmi sportért és ifjúságért felelős államtitkára, aki 1998 óta parlamenti képviselő is. Simicskónak most hat vagyonnyilatkozata érhető el a kormány honlapjáról.

Nyugdíjasként is kereshetnek a képviselők

Újabb előjogot szavazhatnak meg maguknak az országgyűlési képviselők? Matolcsy György (57) nemzetgazdasági miniszter azt szeretné, hogy a nyugdíjas közalkalmazottak válasszanak a bérük és az ellátásuk között. A politikusok azonban újra kivételt tehetnek magukkal.

Képviselői fizetés: ebben engedett a Fidesz a KDNP-nek

A tervezett 2013 helyett csak 2014-ben, a következő Országgyűlés megalakulásával lépnének hatályba a parlamenti képviselőkre vonatkozó új javadalmazási szabályok, ha a Ház elfogadja a fideszes Gulyás Gergely ezzel kapcsolatos, vasárnap benyújtott, zárószavazás előtti módosító indítványát.

Milliókat bukhatnak a kormánypárti képviselők Kövérék terve miatt

Súlyos milliókról kellene lemondaniuk a tervezett új szabályok szerint azoknak a kormánypárti képviselőknek, akik a parlamenti tevékenységük mellett is vállalnak munkát. A kedden "fellázadt" KDNP továbbra is ellenzi a teljes állású képviselőség bevezetését, mellyel a kereszténydemokraták szerint fontos szakmák képviselői esnének ki a parlamentből. A KDNP frakciójának közel fele elvérezne 2014-ben.

Fellázadt a KDNP a képviselői fizetéscsökkentés ellen

Szembement a KDNP a Fidesszel a keddi közös frakcióülésén - értesült a hvg.hu. A kisebbik kormánypárt számára ugyanis elfogadhatatlan a képviselői fizetésről szóló sarkalatos törvény, ezért azt kérték, hogy tárgyaljanak még róla.

Rubovszky méltatlan viccelődéssel találkozott a frakcióülésen

A KDNP nevében a képviselői mandátum összeférhetetlenségének kérdéséhez nem szólt hozzá, csak a javadalmazás ügyében szólalt fel a délelőtti Fidesz-KDNP közös frakcióülésen, ahol azt az országgyűléshez benyújtott fideszes javaslatot kifogásolta, amely szerint nem lehet több alkalmazásban egy képviselő - mondta Rubovszky György, a KDNP képviselője a keddi frakcióülést követő rögtönzött sajtótájékoztatón, amelyen elismerte, hogy szót emelt a képviselői fizetések ügyében.

Szűkül a vagyonnyilvánosság az új kabinetben

Nem kell kötelezően nyilvános vagyonnyilatkozat tennie majd az Orbán-kormány új közigazgatási és helyettes államtitkárainak, ráadásul rájuk nem is vonatkoznak majd a szigorított összeférhetetlenségi szabályok sem – ez derül ki a Fidesz–KDNP által benyújtott törvényjavaslatból.
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Akták

Szijjártó Péter ingatlanjai

Szijjártó Péter ingatlanjai

A külügyminiszterré 2014. szeptemberében kinevezett Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata alapján évek óta milliókkal többet tesz félre, mint amennyit keres.
Kósa Lajosné lakása

Kósa Lajosné lakása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál vagyongyarapodási, a parlament illetékes bizottságánál pedig vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Kósa Lajossal és feleségével szemben az Együtt-PM és a Demokratikus...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI