Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Intézmények:
Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Ötmillióval nőtt Áder megtakarítása

Ötmillió forint értékben nőttek Áder János megtakarításai az államfővé választása óta eltelt fél évben. A köztársasági elnök - idei vagyonnyilatkozata alapján - ez idő alatt mindkét személyautóján túladott.

Újból terítéken Schmitt plágiumügye

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság is foglalkozik Schmitt Pál plágiumbotrányával!

Itt a pénz Schmitt házára

150 millió forintot szán a kormány Schmitt Pál lakásgondjainak megoldására! Noha sem a lemondott államfő, sem a hivatala nem adott választ eddig arra a kér­désre, hogy kér-e rezidenciát.

Nem vizsgálják Schmitt vagyonát

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága - elutasítva a Blikk kezdeményezését - úgy döntött, nem indít vagyonnyilatkozati eljárást Schmitt Pál volt köztársasági elnök ellen.

Hihetetlen! Schmitt nem nyilatkozott a vagyonáról

Schmitt Pál (69) elmulasztott vagyonnyilatkozatot tenni, noha törvény kötelezi rá! A köztársasági elnök jogállásáról szóló törvény világosan fogalmaz: az államfő a megbízatásának megszűnését követően 30 napon belül köteles vagyonbevallást tenni.

Schmitt figyelmetlenül vallott vagyonáról?

Lehet, hogy figyelmetlen volt Schmitt Pál a vagyonbevallása kitöltésekor? Ennek kiderítésére vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a Blikk a lemondott köztársasági elnökkel szemben az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságánál! Az államfő vagyonnyilatkozatában ugyanis nincs feltüntetve, hogy származik-e jövedelme lakáskiadásból.

Schmittnek is kötelező lesz leadnia vagyonnyilatkozatot

Többek között egységessé válnak a köztársasági elnökre és hivatalára vonatkozó szabályok, és a volt miniszterelnökök többletjuttatása is megszűnik, csak az általános szabályok szerint lesznek jogosultak nyugellátásra.

Schmittnek is évente kell vagyonnyilatkozatot tennie

Elkészült a közigazgatási tárcánál az államfőre és hivatalára vonatkozó törvénytervezet. A koncepció szerint ezentúl a köztársasági elnöknek is évente kell vagyonnyilatkozatot tennie, illetménye pedig a képviselői alapbér harminckilencszerese.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI