Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
pénzmosás [X]
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Simon vallott, ő csak ártatlan és tehetős

Ártatlannak vallotta magát a költségvetési csalással és hamis magánokirattal való visszaéléssel vádolt Simon Gábor a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött büntetőperében. Az MSZP korábbi elnökhelyettese most jelent és szólalt meg először a nyilvánosság előtt azóta, hogy 2014-ben az ellene a választási kampány során indult nyomozás miatt kénytelen volt lemondani tisztségeiről.

Mentelmi jogot érinthet a Welsz-botrány

Bár az akták még a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozóinál vannak, a döntés már megszületett: a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja a költségvetési csalás és pénzmosás gyanújával még 2014 augusztusában elrendelt nyomozást a 2014 márciusában rejtélyes körülmények között elhunyt Welsz Tamás hagyatékával összefüggésben – tudta meg a Népszabadság.

Pénzmostási gyanú: egymillió eurós bankszámlákat zárolt a NAV

Több mint egymillió eurós pénzmozgás volt azokon a bankszámlákon, amelyeket zárolt a NAV, hogy a számlatulajdonos ellenőrzésekor megakadályozza az esetleges vagyonkimentést.

Intervenciós kukoricát sikasztottak, vagyonelkobzás és börtön jár érte

Folytatólagosan elkövetett sikkasztásban, pénzmosásban, közokirat-hamisításban és csalásban mondta ki bűnösnek a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a négy vádlottat, aki 2007-ben csaknem 400 millió forint értékű intervenciós kukoricát értékesített.

19 milliós bírság a MagNetnek az afrikai útlevelek elfogadásért

A Magyar Nemzeti Bank a Bissau-guineai útlevelek felhasználásával nyitott számlák miatt folytatott vizsgálatot. Politikusoknak volt ilyen útlevele, állítólag Simon Gábornak is.

Külön "fut" tovább Simon és Welsz ügye

Nem kizárólag Welsz Tamás halála miatt különítette el az ügyészség a márciusban - máig tisztázatlan körülmények között - elhunyt vállalkozóval kapcsolatos nyomozást attól, amelyet Simon Gábor volt MSZP-s politikus ellen folytatnak - tudtuk meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) szóvivőjétől. Nagy Andrea a Népszabadság információját megerősítve jelezte: a pénzmosás bűntettére és más bűncselekményekre utaló részt elkülönítették a Simon elleni adócsalási és okirathamisítási ügyrésztől.

Bőröndben vitte ki a százmilliókat Simon

Kalandos úton kerülhetett a 240 millió forintnyi deviza Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes bécsi számlájára. A Blikk olyan összefüggéseket talált, amelyek arra utalnak: az előzetesben ülő politikus készpénzben csempészhette ki vagyonát az országból.

Simon a számlavezetési díjon is spórolni akart

Már akkor felmerült a pénzmosás gyanúja, amikor először történt több millió forintos pénzmozgás Simon Gábor budapesti számláján. A MagNet Bank akkor ezt jelentette is a NAV-nak, de hogy annak a vizsgálatnak mi lett az eredménye, arról nem adhat tájékoztatást az adóhivatal. Azt is megtudtuk egyébként, hogy Simon Gábor egy saját maga által választott helyszínre hívta a banki ügyintézőt, és ott nyitotta a számlát.

Tele van bökkenőkkel Simon számlanyitási története

Hogyan nyithat valaki bankszámlát másnak a nevében, ráadásul egy külföldi útlevéllel? A bankbiztonsági szakértő szerint sehogy. Simon Gábor mégis megtette, ha igaz az ügyészség gyanúja.

Miért nem lett vajon Lex Simon?

A hivatalos magyarázat szerint Simon Gábor úgy bukott le a 240 milliós titkos ausztriai bankszámlájával, hogy az osztrák pénzmosás elleni hatóság az osztrák bank adatai alapján kiszúrta, hogy ő egy magyar politikus. Éppen ez, vagyis az ügyfél "kiemelt közszereplő" minősége az, amit a magyar bankok ma csak külföldi ügyfélnél kötelesek vizsgálni, a hazai politikusoknál azonban nem.
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő, államtitkár, az MSZP egykori elnökhelyettese, illetve választmányi elnökét csalással vádolják, pere jelenleg is folyik.       
Kulcsár-ügy

Kulcsár-ügy

Szász Károly PSZÁF elnök 2003 nyarán történt megveretése után kapott fokozott figyelmet a Pannonpast ügyében végzett PSZÁF vizsgálat. Ebből kiderült, hogy a K&H Equities jelentős szerepet játszott...
Rendőri korrupció 2012

Rendőri korrupció 2012

A rendőrségi korrupciós ügy 2012. június 1-jén robbant ki, amikor Vizoviczki Lászlóval, számtalan budapesti szórakozóhely tulajdonosával és egyik emberével együtt őrizetbe vették Kalmár Tamást,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI