Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Személyek:
Simor András [X]
Találatok: [23]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Eltitkolta offshore cégét az államtitkár

Horváth Attila Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára tulajdonosa volt egy ciprusi offshore cégnek, ám ezt nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában. Ráadásul vezetője is volt a társaságnak, ami a törvény szerint összeférhetetlen az állami tisztségviselők pozíciójával.

Tisztázta Simort a mentelmi bizottság

Az országgyűlés mentelmi bizottsága keddi ülésén rendben találta a jegybankelnök vagyonnyilatkozatait, arra az egyszerű kérdésre kérnek írásban magyarázatot, miként gyarapodhatott a befektetési alapokban levő pénz egy év alatt 143 millió forinttal.

Újra a pénzéről faggatták Simort

Arról faggatta az Országgyűlés mentelmi bizottsága kedden az MNB elnökét, hogy miért nőtt meg egy év alatt az általa birtokolt befektetési jegyek értéke. Simor András azt válaszolta, azért, mert az alapkezelő jól gazdálkodott. Ciprusi cégügyében nem lát már kifogásolnivalót a bizottság.

A jegybankelnök vagyonnyilatkozatairól tárgyal a mentelmi bizottság

Kedden tárgyalja az Országgyűlés mentelmi bizottsága Simor András jegybankelnök vagyonnyilatkozatainak ellenőrzését a testület parlament honlapján közzétett meghívója szerint.

A mentelmi bizottsághoz kerül Simor cégügye

A mentelmi bizottság tekinthet bele a Simor András jegybankelnök ciprusi cégének eladását bizonyító dokumentumokba. Erre kérte a testületet az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága.

Simor őrzi a titkát

Mivel a képviselők és az állami vezetők vagyonnyilatkozatai nem sokat érnek, az ország irányítóinak gyarapodását, kétes adóügyeit másképpen kellene ellenőrizni. Szakemberek a lehetséges megoldások között az adóbevallások nyilvánosságra hozását és a rendszeres vagyonvizsgálatokat említik. Bár az offshore cégekkel még ezeket is ki lehetne kerülni.

Fizetésének százszorosát hozta haza a jegybank elnöke

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke eladta ciprusi cégét, hazahozta és egy magyarországi alapban helyezte el 800 millió forintos megtakarítását, amely jelenlegi, több mint 8 millió forintos havi fizetésének százszorosára rúg.

Simor nyilatkozatában egy luxusautó is megbújt

A hiányzó befektetések mellett egy Mercedes is előkerült a Magyar Nemzeti Bank elnökének módosított vagyonnyilatkozatából.

Simor megúszta a vagyonnyilatkozati eljárást

Nem rendeli el vagyonnyilatkozati eljárás megindítását Simor András jegybankelnökkel szemben Géczi József Alajos, az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke.

Egyelőre marad a jelenlegi vagyonbevallás

Politikai konszenzus hiányában nem módosulnak ebben a ciklusban a képviselők vagyonyilatkozataira vonatkozó szabályok.
Találatok: [23]  Oldalak:   1 2 3   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI