Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Intézmények:
Strategopolis Kft. [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

A magyar strómanvilág rejtett trükkjei

„Milyen kapcsolatban áll Ön Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival?” – Szabó Szabolcs Együtt-képviselő Orbán Viktorhoz intézett kérdésére mindenkinek van feltételezéseken alapuló saját válasza. Csak a miniszterelnöknek nincs hivatalos: legalábbis az előírt és a múlt héten lejárt parlamenti határidőig nem felelt. Aztán megérkezett egy stróman válasza: Dömötör Csaba államtitkár felelt a miniszterelnök nevében. Azt, ami várható volt: a kormányfő vagyonnyilatkozata rendben van. Persze aligha volt kétséges, hogy valamiféle „Habony-felelet” érkezik: semmilyen kapcsolat nincs! Ahogy a titokzatos tanácsadó sem szerepel semmilyen állami fizetési listán, a Mészáros-kapcsolat megfejtését sem papíron kell keresni. A miniszterelnök tartja magát a korábbi álláspontjához, amit áprilisban már elmondott a Házban: „Sosem voltam vagyonos ember, most sem vagyok, és nem is leszek. (...) A rendszerváltás időszaka választás elé állított bennünket. El kellett dönteni, hogy valaki üzletember lesz vagy politikai vezető. Én döntöttem, ennek a következményeit mind a mai napig viselem, és mind a mai napig vállalom. Ezért minden eltérő állítást, gyanúsítgatást és vádat határozottan visszautasítok.”

Egy fillért sem fizetett, mégis 600 millióért vette vissza tanácsadó cégét

Bruttó 600 millió forintért vásárolta vissza Giró-Szász András saját korábbi vállalkozása, a Strategopolis Stratégiai Tanácsadó Kft. többségi tulajdonrészét.

93 millióval jobban áll Giró-Szász, mint az év elején

Októberben úgy alakult a helyzet, hogy le kellett mondania a Miniszterelnökségen betöltött államtitkári posztjáról, mégis nagyon jó évet zárt Giró-Szász András. Záró vagyonnyilatkozata szerint ebben az évben nettó 93 millió forinttal nőttek pénzbeni megtakarításai.

Giró-Szász András milliárdja - Kockáról kockára

Eheti lapszámunkban a kormányzati munkához nemrég visszatért főkommunikátor vagyonszerzésének történetét rekonstruáljuk cégiratok alapján. Legyen ön is milliárdos!

Milliárdos vagyont hozott össze Giró-Szász

Az egyik leggazdagabb állami vezető lett Giró-Szász András (44), a Miniszterelnökség kommunikációs ügyekért felelős államtitkára, derül ki a tegnap közzétett vagyonnyilatkozatából.

Luxusjachtra is futja Giró-Szász András államtitkárnak

A leggazdagabb politikusok között van Giró-Szász András volt kormányszóvivő, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság vezetője. A hétfőn nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata szerint több tízmilliós jachtja is van paloznaki nyaralója és 140 milliós megtakarítása mellett. nem mellékesen 750 millió forinttal tartoznak neki.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Századvég tanulmányok

Századvég tanulmányok

Három évnyi pereskedés, 4,1 milliárd forintnyi közpénz, 77 ezer oldal pdf. A VS.hu újságírója csaknem háromévnyi pereskedés után februárban megkapta azokat az elemzéseket, amelyeket a Századvég...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI