Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Akták:
Várkert Bazár [X]

Várkert Bazár

Várkert Bazár

Újabb 300 millió forintot ítélt meg a kormány a Várkert Bazár fejlesztésére, derült ki a Magyar Közlönyből. Bár ellenzéki kritikák szerint a több mint 9 milliárd forintnyi állami és uniós pénzből kivitelezett beruházást már kétszer, a 2014-es országgyűlési választások előtt, valamint 2014 augusztusában is átadták, Lázár János szerint a Várkert Bazárt csak egyszer, áprilisban adták át, augusztusban a Lánchíd utcát avatták fel. Az atlatszo.hu 2016-os számítása szerint a beruházás teljes költsége 20 milliárd forint volt.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket átutalással vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas
▶︎ Legyél pártolói tagunk: patreon.com/kmonitor

 

A munkálatok azonban még a 2014. augusztusi átadás után sem fejeződtek be, a Lánchíd utca díszburkolatát fel kellett szedni, mert a kockaköveket sietve, kötőanyag nélkül rakták le. Lázár szerint "folyamatosan érkeznek és kerülnek helyükre – a közel 3000 négyzetméternyi tér funkciójához igazodó – berendezések és eszközök, illetve elfoglalhatják helyüket a kiválasztott szolgáltatók is".

A sajtó 2017 novemberében kezdett újra foglalkozni az épületek állapotával, akkor a Miniszterelnökség a túl sok turistával, az esővel és a talajvízzel indokolta a javítások szükségességét.

 

A Várkert Bazár északi bazársorán a CBA nyithat üzletet, ugyanis a Várgondnokság május 23-án kiírt 10+5 éves hasznosítási pályázatán a CBA Vár Gourmet Kft. nyerte el a 235 nm alapterületű kereskedelmi célú helyiség bérleti jogát. A CBA Vár Gourmet Kft-t négy nappal a pályázat kiírása után jegyezte be a cégbíróság.


 

 

 

Akták

Várkert Bazár

Várkert Bazár

Újabb 300 millió forintot ítélt meg a kormány a Várkert Bazár fejlesztésére, derült ki a Magyar Közlönyből. Bár ellenzéki kritikák szerint a több mint 9 milliárd forintnyi állami és uniós pénzből...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI