Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vagyonosodás [X]
Lapok:
VS.hu [X]
Találatok: [61]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

Korrupció miatt lemondott a pakisztáni miniszterelnök

Lemondott pénteken Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök, miután a legfelsőbb bíróság aznap kihirdetett határozatában méltatlannak találta őt tisztsége betöltésére az ellene lefolytatott korrupciós ügyben, és lemondásra szólította fel - jelentette be a kormányfői hivatal.

Ennyit jelent az ember vagyonának pár év miniszterkedés

Közzétették Hende Csaba leköszönő honvédelmi miniszter záró vagyonnyilatkozatát. Megnéztük, hogy ő és a többi egykori miniszter mennyit tudott félretenni a kormánytagoknak járó fizetésből amíg posztjukon voltak.

Milyen éve volt Gyurcsánynak, Leisztingernek vagy Puch Lászlónak?

Gyurcsány Ferenc meglehetősen kiszolgáltatott az alumíniumiparnak, Kóka János egyelőre csak a veszteségeket halmozza informatikai vállalkozásaival, Veres Jánosnál és Puch Lászlónál pedig nem is látszik, miből tudnak valamit is a tejbe aprítani. Az ismertebb szocialista-liberális üzletemberek közül egyedül Leisztinger Tamás tartja még magát, igaz, ő közvetlenül nem merült el a politikában. A friss mérlegbeszámolók azt mutatják, néhány százmilliós osztalékot tavaly is hoztak a cégeik, de a csúcstól már messze vannak.

A civileket veszi célba a nemzeti korrupcióellenes program

Nyilvánosságra hozta a kormány az 2015 és 2018 közötti időszakra tervezett korrupcióellenes programját. A K-Monitor és a TASZ elemzése szerint tovább gyengült a kormány korrupcióellenes stratégiája: kikerült belőle a pártfinanszírozás és a közérdekű bejelentőket védő törvény reformja, illetve a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozataival sem foglalkozik. De a civil szervezetekével igen.

Habony 48 millióval száll be új médiacégébe

Összesen 144 millió forintot fektetnek be médiacégükbe Habony Árpádék. Ebből 48 millió forintot a miniszterelnök tanácsadója áll. Az összeget a tervek szerint több részletben teszi be a társaságba, amelyet állítólag az új Fidesz-közeli médiabirodalom zászlóshajójának szánnak.

Kellemetlen kérdésben kell döntést hozniuk a felcsúti képviselőknek

Állampolgári bejelentés érkezett hozzájuk, hogy több ponton is gyanús Orbán Viktor barátjának, Mészáros Lőrincnek a vagyonnyilatkozata.

Már a kormány is tart attól, hogy baj lehet a korrupció miatt

Bár a kormány korrupcióellenes programja nagyobb részt csak kötelező gyakorlat, nem nehéz kiolvasni belőle a közelmúlt eseményeinek lenyomatát. A még véleményezhető tervezet konkrét intézkedéseket is ígér, igaz, erősen feltételes módban.

Az LMP átvilágítaná Andy Vajnát

A párt kezdeményezi Andy Vajna nemzetbiztonsági átvilágítását, mert az LMP szerint „elfogadhatatlan, hogy a terebélyes – többnyire offshore – céghálóhoz köthető üzletembert úgy nevezték ki kormánybiztosnak, hogy az általa esetlegesen jelentett biztonsági kockázatokat nem tartották szükségesnek megvizsgálni” -írják a közleményükben.
Találatok: [61]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

Akták

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő, államtitkár, az MSZP egykori elnökhelyettese, illetve választmányi elnökét csalással vádolják, pere jelenleg is folyik.       
Rogán Antal lakása

Rogán Antal lakása

Spéder Zoltán és Nobilis Kristóf mellett a Pió 21 Kft-n keresztül részben a Terror Háza igazgatója, Schmidt Mária is tulajdonos Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben (BIF).
Quaestor botrány

Quaestor botrány

2015. március 10-én a Nemzeti Bank részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét, mivel a gyanú szerint a cég 150 milliárd forintnyi fiktív...
NAV-botrány

NAV-botrány

Horváth András, ex-adóellenőr 2013 novemberében robbantotta ki a botrányt azzal, hogy azt állította: a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai...
Trafikmutyi

Trafikmutyi

A dohányzás visszaszorítása ürügyén a kormány újraszabályozta a dohánykiskereskedelmet. A trafik koncessziók odaítélése teljesen átláthatatlanul történt, a pályázatokat jelentős része kormány...
Kósa Lajosné lakása

Kósa Lajosné lakása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál vagyongyarapodási, a parlament illetékes bizottságánál pedig vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Kósa Lajossal és feleségével szemben az Együtt-PM és a Demokratikus...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI