Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vesztegetés [X]
adó [X]
Találatok: [35]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Pénzért adhatott ki információkat a NAV hivatali vesztegetéssel gyanúsított osztályvezetője

Nem egy, hanem két NAV-os lehet érintett abban az ügyben, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség szeptember 6-án több személyt gyanúsított meg – tudta meg az Átlátszó.

Félmillió forinttal vesztegették meg a korrupt NAV-os osztályvezetőt

A NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi elleni nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indították. A megalapozott gyanú szerint a férfi összesen több mint félmillió forint ellenében vállalta, hogy két társa által megjelölt cégekről adótitoknak minősülő adatokat szolgáltat ki, és közreműködik abban, hogy a cégekkel szembeni adóvégrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így az adótartozást végül töröljék.

Félmillióért árulta az adótitkokat a NAV egyik osztályvezetője

A gyanú szerint több mint félmillió forintért cserébe a NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi bizonyos cégekről adótitoknak minősülő adatokat adott ki. Az ügyben ellene és két társa ellen eljárást indított a Központi Nyomozó Főügyészség.

Szalonnával fizették le a NAV-osokat Pécsen

A vádirat szerint egy pécsi hentes rendszeresen füstöltáruval kent meg a két NAV-ellenőrt, akik cserébe előre jelezték, hogy mikor mennek ellenőrizni. Ilyenkor a hentes az időpontra mindent rendbe rakott, és felkészítette a dolgozókat, így az ellenőrök mindent rendben találtak.

Áfacsökkentés kétmilliárdért – Így került képbe a Századvég-alapító

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy budapesti férfi ellen, aki azt ígérte az étolajat forgalmazó amerikai cég, a Bunge lobbistájának: kétmilliárd forintért elintézi, hogy termékeiket 27 helyett csak öt százalék forgalmi adó terhelje. Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató vezetőjének közbenjárását ígérte, de az ügyészség szerint alaptalanul.

Csapdapénzzel buktatott egy NAV-ost a Nemzeti Védelmi Szolgálat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal méltatlansági eljárást indított egy szeptember 24-én őrizetbe vett munkatársa ellen – írta a hivatal sajtóközleménye.

Pénzügyőrökre csapott le a TEK - videóval

A NAV emberei a gyanú szerint cigarettacsempészetben vettek részt, a szervezet 18 emberét hallgatták ki gyanúsítottként, valamint három civilt.

Vesztegetéssel gyanúsítanak egy egri NAV-ost

Egy olvasónktól múlt héten kapott levélben az állt, hogy a NAV egri irodájából bilincsben vittek el egy NAV-alkalmazottat, akit aztán előzetes letartóztatásba helyeztek hivatali visszaélés, és korrupció miatt. Megkérdeztük a rendőrséget és a NAV-ot, mi igaz ebből.

A Kúria vesztegetés miatt ítélt el nőgyógyászokat

A Kúria kedden vesztegetés miatt mondott ki bűnösnek több nőgyógyászt és szülésznőt, mert pénzt kértek az ellátásért.
Találatok: [35]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Akták

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

A főváros VII. kerületének önkormányzata 2003-ban és 2004-ben értékesített tisztázatlan körülmények között nyolc Belső-Erzsébetvárosban található, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant....
Rendőri korrupció 2012

Rendőri korrupció 2012

A rendőrségi korrupciós ügy 2012. június 1-jén robbant ki, amikor Vizoviczki Lászlóval, számtalan budapesti szórakozóhely tulajdonosával és egyik emberével együtt őrizetbe vették Kalmár Tamást,...
Gyömrői polgármester méltatlansága

Gyömrői polgármester méltatlansága

Gyenes Levente 2002-től volt Gyömrő polgármestere, ám miután felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték „folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás...
Cukor áfacsalás

Cukor áfacsalás

2014 januárjában ütött rajta a NAV a Sovereign cukor forgalmazóján, miután az Index leleplező cikket jelentetett meg a cégről.
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI