Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vesztegetés [X]
Személyek:
Schmitt Pál [X]

Schmitt Pál

Schmitt Pál

Schmitt Pál (Budapest, 1942. május 13. –) a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó (1968, 1972), sportdiplomata, diplomata, közgazdász, politikus, 1983 és 2010 között a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, majd elnöke, 1995 és 1999 között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke, 2010 és 2012 között Magyarország köztársasági elnöke.

2012-ben nagy vihart kavaró plágiumügybe keveredett, amikor a HVG hetilap kiderítette, hogy kisdoktori disszertációja majdnem teljes egészében más szerzők műveinek szó szerinti fordítása. Március 29-én a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, április 2-án lemondott államfői tisztségéről, megtartva a volt államfőknek járó, nagy összegű életjáradékot. Schmitt továbbá az egyetlen olyan magyar köztársasági elnök, aki hivatali ideje alatt egyetlenegy törvényt sem küldött vissza a parlamentnek és egy törvény esetében sem kért előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

Találatok: [5]  Oldalak:   1

Lábjegyzetek Doktor Plágium erkölcsi nekrológjához

A hagyaték része lehet, hogy harc indul a diplomamaffia után doktorbűnözés ellen. Egyrészt revánsként, hogy vizsgálják meg a komonisták tudományos munkáit is. Főleg ha nem úgy szelektálunk, hogy az én plagizálóm kreatívan hasznosította a törzsanyagot, a tied pedig mocskos tolvaj. Igen, ami a doktorálás terén van, az egykor (és sok tekintetben ma is) a tudományos korrupció, agyatlan sznobizmus és az uborkafára kapaszkodók rangkórságának, titulus-fetisizmusának keveréke.

Schmitt-botrány: most jön a java

Mai, első hivatalos programján szembesülhet plágiumgyanús doktori disszertációja botrányával Schmitt Pál, ám aligha valószínű, hogy érdemi magyarázattal áll elő. Az államfő csütörtökön az egri Eszterházy Károly Főiskolára látogat - ott tanít Kertész István is, aki summa cum laudéval minősítette a dolgozatát. Ha be is bizonyosodik, hogy az államfő "kreatívan hasznosította" 1992-ben egykori sportdiplomata kollégája kéziratát, a szerzői jogok megsértése már régen elévült.

Újabb kérdőjelek Schmitt Pál életrajzában

Schmitt Pál életrajzában nem szerepel az a több mint egy évre tehető, 1980-81-es időszak, amikor már megvált az Astoriától, de még nem ült át a Népstadion és Intézményei főigazgatói székébe.

Bizalmi szavazás Samaranchról

A NOB március 17-ei közgyűlésén első napirendi pontként titkos bizalmi szavazással vagy megerősítik, vagy leváltják a média által világszerte lemondásra felszólított Juan Antonio Samaranch elnököt, és az utóbbi esetben az új választásig Schmitt Pál venné át a vezető tisztséget.

Schmitt Pál visszautasítja a vádakat

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első alelnöke visszautasította azt a vádat, mely szerint néhány évvel ezelőtt megsértette volna az Olimpiai Charta azon szabályzatát, amelyek bizonyos költséghatárig engedélyezik csak az ötkarikás játékokra pályázó városok juttatásait.
Találatok: [5]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI