Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Wolf Gyula [X]
Találatok: [28]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Börtönbe megy a püspöki titkár

Most már jogerős: két év tíz hónapot kell ülnie W. Gyulának, aki római katolikus papként korábban püspöki titkár, majd 1994 és 2010 között a pécsi egyházmegye vagyonkezelője volt.

Börtönbe megy a pécsi püspökség korábbi vagyonkezelője

Elutasította a Kúria a pécsi katolikus egyházmegye volt vagyonkezelője, Wolf Gyula ügyében a harmadfokú eljárásra vonatkozó ügyészi fellebbezést, így a Pécsi Ítélőtábla által kiszabott 2 év 10 hónapos letöltendő szabadságvesztés jogerőre emelkedett – tájékoztatta Bánáti János ügyvéd az újságírókat a Kúria csütörtöki döntése után.

Nem könyvelték a milliós osztogatást a katolikusok

Tízmilliós kölcsönöket és jutalmakat osztogatott munkatársainak a pécsi püspökség. Sem a rendőrök, sem az általuk felkért könyvszakértők nem találták nyomát a könyvelésben a magáncélra kihelyezett pénzeknek.

Gyanúsított lett a pécsi katolikus egyházmegye volt gazdasági vezetője

Gazdasági jellegű bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség kedden Wolf Gyula katolikus papot, a pécsi egyházmegye volt gazdasági igazgatóját az egyházmegyét érintő nyomozással kapcsolatban.

Félrevezette a nyilvánosságot a katolikus püspökség

Valótlan állításokkal próbálta eltitkolni az egyik vezetőjét érintő negatív információkat a Pécsi Egyházmegye.

Botrány a püspökségen: a Vatikán kérte a pécsi igazgató menesztését

A Vatikán tavaly júliusban levélben kérte Wolf Gyula minden, az egyházmegyében betöltött tisztségéből való menesztését - derült ki a volt gazdasági igazgató munkaügyi perének szerdai tárgyalásán

Szerződéseket égettek a püspökség udvarán?

Nem könyvelték szabályosan a pécsi püspökségen az egyház számára felajánlott ingatlanokat. A rendőrség hónapok óta vizsgálja, kikhez kerületek a nyugdíjasotthoni ellátásért cserébe átadott lakások, házak.

Házkutatás a pécsi püspökség egykori szürke eminenciásánál

Wolf Gyula katolikus pap két évtizedig irányította a háttérből pécsi egyházmegye gazdasági ügyeit. A kasszából mintegy három milliárd forint hiányzik, ezért fél éve nyomozás indult. A rendőrök a közelmúltban házkutatást tartottak Wolf lakásán, közben viszont Wolf munkaügyi pert indított a püspökség ellen.

Püspökségi botrány: házkutatást tartottak Wolf Gyulánál

Wolf Gyula jogi képviselője megerősítette, hogy házkutatásokat tartottak a volt főigazgatónál.
Találatok: [28]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Adócsalás a pécsi plébánián

Adócsalás a pécsi plébánián

A pécsi egyházmegye vagyonkezelőjét, W. Gyulát 2010-ben vatikáni nyomásra mentette fel Mayer Mihály püspök, aki azóta maga is lemondott hivataláról.
Sikkasztás a győri egyházmegyében

Sikkasztás a győri egyházmegyében

A győri egyházmegye volt főszámvivőjét három, beosztottját pedig két évre ítélte a bíróság 2013-ban első fokon, nem jogerősen...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI