Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Zengafons Kft. [X]
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Végre termőre fordult a magyar állami csodazongora

Az állam által vezérelt kapitalizmus Magyarországon kialakult modelljének egyik legjellemzőbb története volt Bogányi Gergely zongoraművész csodazongorája. A megálmodott, “strapabíró és szállítható, de a magyar lélek rezdüléseit mégis visszatükröző” műanyag zongora gyártására létrehozott cég, a Zengafons Kft. 2013-ban kétszázmilliós uniós támogatást kapott, de még a hatvanmillió forintnyi önrészt is a Magyar Nemzeti Bank adta (igaz, később szerződésszegés miatt visszakérte).

Pont befért Bogányi 75 milliós csodazongorája a lépcső mellé

Orbánt elvarázsolta, Habony barátnője kékre festette, az olajsejkek megcsodálták – a siker kapujában a több százmillió forint közpénzből fejlesztett csodazongora.

Visszakérte a szuperzongorára adott 60 milliót az MNB

Visszakérte a szuperzongorára adott 60 milliós támogatását a jegybank, közölte az RTL Híradóval a Magyar Nemzeti Bank miután kiderült, hogy tavaly nulla forint árbevétele volt a magyar csodazongorát gyártó Zengafons Kft.-nek.

Egy forint bevétele se volt tavaly az állami pénzből indított zongoragyártó cégnek

2014-ben 40, majd 2015-ben 36 millió forint árbevételt termelt a magyar állami pénzből indított, csodazongora-gyártó cég, a Zongafons Kft.
Találatok: [5]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI