Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell

Mi ez?

A K-Monitor bejelentő felülete arra szeretne lehetőséget teremteni, hogy az oldal látogatói másokkal is megoszthassák korrupcióval kapcsolatos tapasztalataikat, élményeiket. A látogató által megírt történetnek nem kell szigorúan bejelentésnek lenni, az is elegendő, ha valaki nagy vonalakban elmesél egy korrupciós cselekményt, amelynek saját maga résztvevője, vagy tanúja volt. Természetesen "igazi" bejelentéseket is várunk. Ezek igazán akkor használhatóak, ha az abban leírtakat mi is ellenőrizni tudjuk: küldjön, mellékeljen dokumentumokat, videókat, hanganyagokat, történetét támassza alá minél több adattal! Ha nem biztos benne, hogy korrupt eljárásba keveredett, használja korrupciós ábécénket! Figyelmébe ajánljuk a közérdekű bejelentők védelméről szóló szócikkünket is.

 

A hozzánk beérkező bejelentések (bejelentést küldhet emailben, postán is!) gyors ellenőrzést követően kerülnek fel a honlapra. A bejelentéseket rendszeresen megküldjük a velünk kapcsolatban álló oknyomozó újságíróknak. A honlapra nem teszünk fel olyan írásokat, amelyek más felhasználókat, szerzőket vagy közéleti szereplőket érintő durva személyeskedést tartalmaznak, továbbá töröljük, vagy olvashatatlanná tesszük az alpári, agresszív, rasszista, gyűlöletkeltésre és megfélemlítésre alkalmas üzeneteket is. Felhasználási feltételeinkről részletesen itt olvashat.

 

Mivel a honlap és a bejelentő felület a korrupcióról szól, olyan írásokat sem tudunk közzétenni, amelyek tartalmukat tekintve nem kapcsolódnak ehhez a témához.

 

Az Ön által megadott személyes adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. Bejelentése ennek ellenére tartalmazza a beküldő nyomait (pl. IP-címét), amelyeket a K-Monitort kiszolgáló szerver rögzít. Ha bejelentését teljes anonímitásban szeretné megtenni, ne használja saját számítógépét, illetve valódi adatait, vagy küldje el bejelentését névtelenül postán.

 

Ha bejelentését teljes anonimitásban szeretné megtenni, ne használja saját számítógépét, illetve valódi adatait. Próbáljon meg keresni egy olyan, nyilvános, internetezésre alkalmas helyet, ahol nem jegyzik fel az adatait, és lehetőleg térfigyelő kamera sem működik. Készítsen magának egy teljesen új, egyszer használatos email-címet és ne használja valódi nevét! Az levelezőrendszer szolgáltatóval (pl. gmail) kommunikáljon titkosított HTTPS protokollal.

 

Amennyiben melllékletként .pdf fájlokat kíván küldeni, a legbiztonságosabb megoldás érdekében törölje a fájlokból a metaadatokat, ugyanis ezek bizalmas személyes információt tartalmazhatnak. Ezt a következő útmutató segítségével teheti meg. Telepítse a számítógépre a GPG4WIN PGP titkosító programot (vagy barmilyen hasonló titkosítót), és importálja a info@k-monitor.hu email cím PGP kulcsát a programba. A küldésre szánt file-okat titkosítsa a PGP kulccsal, és másolja azokat valamilyen adathordozóra (pl. pendrive-ra), amelyről majd a fileokat (pl. a netcaféból) a K-Monitor részére elküldi.

 

Bejelentését névtelenül, postán is elküldheti nekünk a K-Monitor Iroda, Budapest, 1071 damjanich utca 51. címre.

 

Amennyiben nem szeretné, hogy minden látogató számára elérhető legyen a bejelentése, kérheti, hogy azt kizárólag újságíró partnereink számára tegyük hozzáférhetővé. Ha azt szeretné, hogy bejelentése nyilvános legyen, de a nevét nem szeretné a történethez adni, kérheti tőlünk, hogy nevét és elérhetőségét csak az Ön beleegyezése alapján adjuk ki újságíró partnereinknek. Adatvédelmi elveinkről részletesen itt olvashat.

 

A K-Monitor a felhasználók által írt/beküldött tartalmakért nem vállal felelősséget.

 

A K-Monitor interaktív bejelentő felülete a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust) és a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) támogatásával jött létre.

 

Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI