Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell

Információszabadság vs. adatvédelem - Interjú Jóri Andrással

Jóri András korábbi adatvédelmi biztost az új adatvédelmi törvényről, az adatvédelem és az információszabadság közötti egyensúlyról és az adatvédelmi biztos intézményének felszámolásáról kérdeztük.

Bírósági korrupció - kerekasztal beszélgetés

A bírósági szervezetrendszer jelenlegi formájában kódoltan jelen van a korrupció lehetősége. Az igazságszolgáltatás működése sem a hétköznapi embereknek, sem a jogászoknak nem kiszámítható. Kerekasztal beszélgetésünkre elhívtunk két gyakorló bírót: Szepesházi Pétert a Budai Központi Kerületi Bíróságról, Ravasz Lászlót a Csongrád Megyei Bíróság bíráját. Felkértük Fleck Zoltánt a téma szakértőjét, az ELTE jogi karának tanárát és nem utolsó sorban a civilek részéről Földes Ádámot a Trasparency International magyar szervezetének vezetőjét; mondják el véleményüket a mai magyar bíróságokról, és mindarról, amit mögötte látnak.

Mi az a whistleblowing?

A whistleblowinggal foglalkozó összeállításunkban minden hónapban szakértők válaszolnak a K-Monitor, illetve olvasóink kérdéseire. Sorozatunk nyolcadik részében Dr. Burai Petrát, a Transparency International Magyarország jogászát kérdeztük a közérdekű bejelentésekről.

Munkajog és korrupció

A whistleblowinggal foglalkozó összeállításunkban minden hónapban szakértők válaszolnak a K-Monitor, illetve olvasóink kérdéseire. Sorozatunk hatodik részében Dr. Viszló László munkajogi szakértőt kérdeztük a munkajogi gyakorlatról a korrupció elleni fellépés kapcsán.

Bűnözés, bűnüldözés és korrupció

A whistleblowinggal foglalkozó összeállításunkban minden hónapban szakértők válaszolnak a K-Monitor, illetve olvasóink kérdéseire. Sorozatunk ötödik részében Finszter Géza kriminológust kérdeztük a korrupciós bűnözés elleni fellépés problémáiról.

Oknyomozó újságírás

A whistleblowinggal foglalkozó összeállításunkban minden hónapban szakértők válaszolnak a K-Monitor, illetve olvasóink kérdéseire. Sorozatunk negyedik részében Vajda Éva oknyomozó újságírót kérdeztük a tényfeltáró újságírás és a közérdekű bejelentések összefüggéseiről.

Korrupció és igazságszolgáltatás

A whistleblowinggal foglalkozó összeállításunkban minden hónapban szakértők válaszolnak a K-Monitor, illetve olvasóink kérdéseire. Sorozatunk harmadik részében Hack Péter jogászt, az ELTE oktatóját kérdeztük az igazságszolgáltatás és a korrupció összefüggéseiről.

Nyilvános és védett adatok

A whistleblowinggal foglalkozó összeállításunkban minden hónapban szakértők válaszolnak a K-Monitor, illetve olvasóink kérdéseire. Sorozatunk második részében Hüttl Tivadart, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) adatvédelmi és információszabadság programvezetőjét kérdeztük nyilvános és védett adatokról.

Mi az a whistleblowing?

A whistleblowinggal foglalkozó összeállításunkban minden hónapban szakértők válaszolnak a K-Monitor, illetve olvasóink kérdéseire. Sorozatunk első részében Földes Ádámot, a Transparency International Magyarország (TI) jogi tanácsadóját kérdeztük arról, hogy mit is jelent a whistleblowing, hogyan fog működni Magyarországon a közérdekű bejelentők védelme.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI