language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off
állami / önkormányzati vállalat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Az Integritás Hatóság a Microsoft- és a víziközműmutyikról: Ez a pénz elúszott

Az előző évtized két nagy korrupciós botrányával is foglalkozott a közelmúltban az EU-val folyó vita részeként felállított Integritás Hatóság, ahol beismerték: nincs esély az elkorrumpált összegek visszaszerzésére. A szervezet megreformálná a vagyonnyilatkozati rendszert, de a kormány eddig nem reagált a tavaly év végén publikált javaslatcsomagra.

Ajánlatkérésekkel bebetonozott cégek hálózata osztozott a milliárdos közbeszerzéseken Érden

Az ország több térségében feltárt céghálózatokéhoz hasonló közbeszerzési séma nyomaira bukkant kutatásai során az Átlátszó Érden. Óvodákkal összefüggő építési közbeszerzésekre rendszeresen ugyanazokat a cégeket hívták meg. A csoport legnagyobb nyertese a 2019 előtti fideszes városvezetés óvodaügyekért felelős alpolgármesteréhez rokonsági kapcsolat révén köthető cég.

A beruházó cég megindokolta, miért egy bádogsufni van a milliárdos támogatásból épülő geotermikus központ helyén

Két részletben hárommilliárd forintnyi támogatást kapott a projekt, mégsem találta a kiépült mosonmagyaróvári geotermikus rendszert Hadházy Ákos parlamenti képviselő. Mindössze „fúrtak egy lyukat a meleg víznek és egy másikat, ahová visszasajtolnák” – közölte. A város 2019-ben 20 éves szerződést kötött a beruházóval: a polgármester úgy tudja, az eredménytelen közbeszerzés miatt késhet a projekt befejezése, és a cég is ezt közölte.

Leperegnek a botrányok Sümeg fideszes polgármesteréről, akitől 140 milliót követel a pénzügyi tárca

A Pénzügyminisztérium (PM) július közepén úgy döntött, súlyos szabálytalanságok miatt az egyik uniós projekt esetében a teljes támogatási összeget visszafizetteti a várossal.

Nyomás alatt - Az e-jegyrendszer és Budapest állami ledarálása

Az elektronikus jegyrendszer a 3-as metró felújításához kapcsolódó szerelvény- és buszbeszerzésekhez hasonló pályát futott be: a Fővárosi Önkormányzatnak esélye sem volt a projektet a saját elképzelései alapján megvalósítani. A kormánynak ugyanis más tervei – és még inkább üzleti érdekei – voltak.

Határvédelem luxusáron

Egy belvárosi bérpalota áráért állítottak fel pár konténert a tranzit zónákban – áradnak a különös tételek, miután Harangozó Tamás fél tucat állami szervből szorította ki a határvédelmi kiadásokat.

Uniós vizsgálat indul a hajdúhadházi játszótér ügyében

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a hajdúhadházi játszótér ügyében Niedermüller Péter kérdése nyomán – közölte a DK. Amint arról mi is beszámoltunk szeptemberben, ötszáz forintos belépőt szednek Hajdúhadház egyik „szociálisan leszakadt” városrészében az uniós támogatással épült játszótér és sportpálya használatáért. Pedig a város arra hivatkozva kapott 85,3 millió forint EU-s hozzájárulást, hogy a túlnyomórészt hátrányos helyzetű lakosság számára biztosítsák a megfelelő sportlétesítményeket, a hangzatos „A sport, mely egyenlővé tesz” elnevezésű projekt keretében.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>