language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off
foglalkoztatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Élet-halál ura volt, most a vádlottak padja fenyegeti a Fidesz nagy fehér főnökét

SIMONKA GYÖRGY PUSZTAOTTLAKAI POLGÁRMESTER - MILLIOMOS AGRÁRVÁLLALKOZÓ - írtuk 2010-ben az akkor a nagypolitikába készülő Simonka Györgyről. A politikus-vállalkozó akkoriban éppen dinnye- és paprikabizniszben utazott, nem is nagyon kedvelték őt mindaddig a dinnyetermelők, 2008-ban még az ő felvásárlótelepe előtt is tiltakoztak az alacsonyra nyomott árak miatt. 2010-re azonban már sikerült kibékülnie velük, ezzel a Parlamentbe katapultálnia a kacskaringós karrierű életművésznek.

20 milliárd jutalmat szórtak ki a választások környékén a minisztériumokban

5-6 ezer minisztériumi dolgozót jutalmaztak meg az uniós pénzek kifizetésének felpörgetéséért. Az se baj, hogy nem érkeztek meg Brüsszelből a pénzek.

Kamuirodákkal fejték meg Brüsszelt, óránként 400 ezer forintos sebességgel

Az Elios-ügyhöz fogható csalássorozatot göngyölített fel az OLAF, amelyben csaknem 9 milliárd forint uniós támogatáslenyúlást koreografáltak Budapestről. A több mint két tucat cégből szőtt hálózatba szerb, szlovák és lett vállalkozásokat is beépítettek, de a szereplők között volt Matolcsy György jegybankelnök egyik unokatestvérének cége is. Durva túlárazás, kamuirodák, 403 ezer forintos órabérért megírt tanulmány is szerepel az OLAF-vizsgálat zárójelentésében, amelyet megszerzett a 24.hu.

Lázár áprilisban újabb kétmilliárd forintot szórt szét az emberei között

A közigazgatásban eddig példátlan összegeket osztottak szét a választások környékén négy minisztériumban, ennek részleteit cikksorozatban mutattuk be. Az azóta leköszönt Lázár János Miniszterelnökségén dolgozóknak összesen 3,3 milliárd forintot fizettek ki rendes bérükön felül – derült ki a kancelláriának a 24.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszából.

Hegedűs Zsuzsa a szegénység elleni csodaszernek vizionálta, milliárdos lopások lettek belőle

Hegedűs Zsuzsa tarka életművéről már több alkalommal is írtunk, de továbbra sem győzünk betelni vele, és szenvedélyesen kutatjuk tovább, hogy vajon mi okból áldoz az adófizetők pénzéből most már havi bruttó 1,29 millió forintot a kormány arra, hogy a szociológust foglalkoztassa.

Csabdiban épít passzív házat a Vízügyi Főigazgatóság; zárt körben szétosztott milliárdok foglalkoztatásra

Komoly csalódást okozott a múlt hét azoknak, akik kedvelik a Miniszterelnökséget vezető miniszter diktálta tempót, amikor csak úgy röpködnek az uniós százmilliárdok. A múlt hét mindössze 115 pályázati döntést, értékben 6,6 milliárdot hozott. De nem kell aggódni, még nem értünk a forrásallokációs rally végére, nem a kiosztható pénz fogyott el, talán csak a pályázati értékelők és más közreműködők motivációja mérséklődött.

A csalók miatt szállt rájuk a kormány, de a tiszták is bedobják a törülközőt

Farkas Flóriánék dicstelen szereplését kénytelen volt benyelni a kormány, de nem csak miattuk szigorított. Az biztos, hogy a szociális szövetkezetek élete januártól gyökeresen átalakul.
Találatok: [8]  Oldalak:   1