language

Lapok:

444

Az online lapot 2013. április 29-én alapította Uj Péter, az index.hu egykori főszerkesztője több volt munkatársával együtt. Uj jelenleg is a portál főszerkesztője.  A 444 tulajdonosa és kiadója a Magyar Jeti Zrt., amelynek Kardos Gábor a vezérigazgatója, operatív vezetője Fenyő Balázs István. A 444 liberális, erőteljesen kormánykritikus internetes portálként definiálja önmagát, sokszor humoros és önirónikus tartalmakkal. 2014-ben az Open Society Foundation-től 10 millió forintos támogatást nyertek el, amiből 14! nevű választásfigyelő mobilos alkalmazást fejlesztették. 2017 óta adományokkal is lehet munkájukat segíteni. 

Támogasd a sajtóadatbázis fenntartását rendszeres adományoddal,

hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2224]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Az irodaházbiznisz után újabb sokmilliárdos üzletet kötött Tiborcz és az állam

Ezúttal az MVM egy állami hitelből is fejlesztett, nyereségesen működő napelem-parkot vett meg a kormányfő vejéhez tartozó cégektől.

Rogán Antal: Ha belenyúltam volna a Schadl-ügy aktáiba, akkor maga szerint lenne benne ilyen beszélgetés?

„Amikor a válásom volt, keresnem kellett egy helyet. Hol keres magának az ember egy lakást, ha nem egy ismerősnél?” - mondja a miniszter arról, hogy miért éppen kabinetfőnöke, Nagy Ádám apjának ingatlanjában lakik.

Maglódon rommá verték a 4 milliós miniszterelnökségi forrással támogatott civil szervezetet, ami mögé a Fidesz is beállt

A jobboldal helyi viszályai miatt úgy döntött a Fidesz, hogy lecseréli helyi szövetségesét. De az új sem jött be.

Eszement nagy biznisz a Garancsi–Tiborcz-féle 600 milliárdos állami irodaházprojekt

2018 áprilisának első pár napja sűrű időszak volt Varga Mihály életében. Zajlott a választási kampány, a miniszter félbevágott autóba ült, Zsédával és Győrfi Pállal fotózkodott, az Óbudai Kézilabda Sportiskolában adott át érmeket, az MTV-ben nyilatkozott, és közben átadta a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság új irodaépületét is a Szabolcs utcában.

Milliárdos birodalmat épített közpénzből a fideszes Nagy Sas rokona, aztán hirtelen minden összeomlott

A közbeszerzéseket sorra nyerő, milliárdos forgalmú cég dőlt be a fideszes Tasó László nyírségi választókerületében. A céget Tasó László unokaöccse, Tasó János irányította. De nemcsak ez a cég dőlt be, hanem egy másik is, súlyos anyagi helyzetbe hozva több önkormányzatot. Valójában ezt a céget is Tasó János irányította, de egy strómant talált hozzá. A behálózott stróman most elmesélte a történetét.

Mészáros Lőrinc kukoricafeldolgozóját biztosan megmenthette az állam a Gyármentő Programmal

A magyar kormány annak érdekében, hogy a hazai vállalatok kimaradjanak az Európát érintő gazdasági recesszióból, egy új támogatási programot indított el tavaly. A Gyármentő Programra 150 milliárd forintot különítettek el, egy vállalkozás pedig legfeljebb 6,2 milliárdos támogatásra volt jogosult. A program nyertesei között több NER-cég is volt, közülük az egyik Mészáros Lőrinc sok tízmilliárdos állami pénzből összehozott kukoricafeldolgozója, a Kall Ingredients Kft. Hogy pontosan mekkora támogatásban is részesült a társaság, az nem ismert adat, mindenesetre egészen érdekes egybeesés, hogy tavaly sikerült az addig szinte csak veszteséges cégnek nyereséget termelnie.

Volt rá 107 905 693 forint, erre egy ügyes cég épp 107 905 693 forintos ajánlatot tett a meghívásos közbeszerzésen

Vadai Ágnes parlamenti képviselő két ügyben is kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez. „Nem gyanúsak Önnek azok a közbeszerzések, ahol az ajánlatot adó pályázó szinte forintra pontosan eltalálja a tenderek árát?” – tette fel a kérdést, és az Átlátszó, illetve a 24.hu cikkeit idézve felsorolta, hogy a Galambosi Csaba érdekeltségébe tartozó két cég, a GÉ-65 Mérnökiroda Kft. és a Bereg Konstruktor Kft. 2018-2024 között 14 meghívásos közbeszerzési eljárásban vett részt, amiben tíz tenderen más nem is tett ajánlatot, csak az épp induló Galambosi-cég. (Galambosit az idézett cikk Kovács Sándor fideszes parlamenti képviselő barátjának nevezi.)

Békés Márton alapítványát nem érinti a beruházási stop

A DK-s Vadai Ágnes arra kérdezett rá Rogán Antal minisztériumánál, hogy miközben százmilliárdos nagyságrendben halasztja el a beruházásait, a Tranzit fesztivált szervező Kommentár Alapítvány mégis miért kaphat 5,6 milliárd forintot. Békés Márton alapítványának egyébként a Mészáros Lőrincék családi cége, a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. épít rendezvényközpontot 10,6 milliárdért a VIII. kerületi Puskin utcában.
Találatok: [2224]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>