Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

444

Az online lapot 2013. április 29-én alapította Uj Péter, az index.hu egykori főszerkesztője több volt munkatársával együtt. Uj jelenleg is a portál főszerkesztője.  A 444 tulajdonosa és kiadója a Magyar Jeti Zrt., amelynek Kardos Gábor a vezérigazgatója, operatív vezetője Fenyő Balázs István. A 444 liberális, erőteljesen kormánykritikus internetes portálként definiálja önmagát, sokszor humoros és önirónikus tartalmakkal. 2014-ben az Open Society Foundation-től 10 millió forintos támogatást nyertek el, amiből 14! nevű választásfigyelő mobilos alkalmazást fejlesztették. 2017 óta adományokkal is lehet munkájukat segíteni. 

Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Lemondott a karcagi rendőrkapitány

Augusztus 15-i hatállyal lemondott kapitányságvezetői beosztásáról Teleki Zoltán alezredes, Karcag rendőrkapitánya, közölte a Rendőrség honlapján a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság. Tájékoztatásuk szerint Teleki lemondását Urbán László megyei főkapitány elfogadta.

Itt a hangfelvétel arról, amikor a karcagi rendőrkapitány kérte, hogy az orvosokat ne büntessék meg

Az RTL Híradó birtokába jutott az a 11 perces hangfelvétel, amiből kiderül, hogyan működnek a szabályokat kikerülő kölcsönös szívességek Karcagon: a felvételen a karcagi rendőrkapitány arra kéri egy beosztottját, hogy a kórházi orvosokat ne büntessék meg, különben a rendőrök nem jutnak be soron kívül a vizsgálatokra. Erről az Index írt közel egy hónapja.

Hiába titkolta másfél éven keresztül az állam, végül el kellett árulniuk, hányan fagynak halálra az országban

Tűz a nap, 34 fok van, egy nő pedig majdnem felforrt a saját autójában, akkora a hőség az országban. A rendőrség ezt az időpontot találta a legmegfelelőbbnek arra, hogy közel egy évnyi kérdezősködés, és fél év pereskedés után elárulja, hányan fagytak halálra az országban.

Rendőrök is vettek a lopott üzemanyagól

Bűnszervezetben elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat összesen nyolc személlyel, köztük három rendőrrel szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az I. és a II. rendű vádlottak 2011-ig egy benzinkúton dolgoztak, de később sem akarták elengedni a szakmát: megbeszélték az ismerős üzemanyagszállító-sofőrökkel, hogy rendszeren benzint és gázolajat lopnak a járműveikről.

Gyilkossági ügyeket nem kezel úgy a rendőrség, mint a letelepedési kötvényes cégnél történt betörést

A magyar letelepedési kötvényeket Afrikában és az arab országokban forgalmazó Artonhoz április 7-ről 8-ra virradó éjszaka törtek be ismeretlenek, a cégtől több mint fél milliárd forintot vihettek el. A tolvajok a letelepedési biznisz érzékeny adataihoz is hozzáférhettek, az RTL értesülései szerint egy szervert is elvittek. Az Arton múlt pénteken közleményt adott ki az ügyben, azt írták, hogy „a médiában megjelentek többsége spekulatív, téves és értéktelen (...) bűncselekmény áldozatai vagyunk, ügyfeleink és munkatársaink szörnyű megpróbáltatásoknak voltak kitéve". Arról ők maguk semmilyen információt nem árultak el arról, hogy ha nem az történt, ami a különböző cikkekben megjelent, akkor pontosan mi igen.

Polt Péter szerint fel sem merült, hogy tetten kellene érni Mengyi Rolandot, amint kenőpénzt vesz át

Az MSZP-s Tóth Bertalan, a korrupciógyanúba keveredett Mengyi Roland fideszes képviselővel kapcsolatban, „Hány Voldemort lehet még a Fideszben?” címmel feltett írásbeli kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész azt mondta: „Az ügyészség törvényben meghatározott feladatai ellátásához személyes és különleges adatokat kezelhet. Nyilvántartásaink a gyanúsítottak párttagságát, pártpreferenciáit nem tartalmazhatják, minthogy ezen adatoknak a büntetőeljárás során nincs jelentősége.”

Most mellényúlt a Fidesz, mert a Vizoviczki mindent tud

„Ha Vizoviczkit ellökik az asztaltól, nemcsak vádaskodni fog, hanem ha akarja, magával rántja az egész asztalterítőt is.””
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>