Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

A bakui pénzmosoda magyar átutalásai highlight_off

A bakui pénzmosoda magyar átutalásai

A bakui pénzmosoda magyar átutalásai

"A Berlingske című dán lap összesen 2,9 milliárd dollárnyi forrás mozgását bizonyító banki dokumentumhoz jutott hozzá. Ezt az OCCRP nemzetközi újságíró szervezettel is megosztotta, amely médiapartnereivel – köztük Magyarországról az Átlátszóval – együtt utánajárt, honnan származott és hová került ez a jelentős összeg. A tisztázatlan eredetű pénzekből Magyarországra is jutott: egy befolyásos azeri politikus fiának Budapesten nyitott bankszámlájára több részletben több mint kilencmillió dollár érkezett éppen akkor, amikor a magyar kormány furcsa körülmények között kiadta az azeri baltás gyilkost. A magyar bankszámla névleges tulajdonosát, egy offshore céget 2015-ben felszámolták; azt egyelőre nem tudni, mi lett az ideküldött pénz sorsa." (forrás: Átlátszó.hu)

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Erős a gyanú, hogy az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének több tagja is benne van az azeri vesztegetési ügyben

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése által megbízott korrupcióellenes vizsgálócsoport elkészítette a 219 oldalas jelentését (pdf), amiben arra jutott, hogy erős a gyanú, hogy a közgyűlés több volt és jelenlegi tagja is vétkes az azeri vesztegetési ügyben.

Szijjártó: Nem lehetett tudni, hogy Azerbajdzsán szabadon fogja engedni a baltás gyilkost

Azerbajdzsán kormánya 3 milliárdos alapból fizetett le európai politikusokat és újságírókat, és a pénzekből épp akkoriban érkeztek nagyobb összegek - dollármilliók - Magyarországra, közelebbről Budapestre, hogy a kormány szabadon engedte volna Ramil Safarovot, ismertebb nevén a baltás gyilkost.

Elutasították a feljelentést az azeri pénzmosás ügyében

A Jobbik értékelése szerint a hatóságok az azeri korrupciógyanús pénzekkel kapcsolatos ügy elkenésére játszanak. Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt arról, milyen válaszokat kapott az ügyben tett feljelentésére.

Polt Péter mindenkit megnyugtatott: nem zajlik nyomozás a Magyarországra érkezett azeri pénzek ügyében

"A kérdésében jelzett ügyben az ügyészségen nem volt és jelenleg sincs folyamatba n büntetőeljárás" - nyugtatott meg mindenkit a mindig kimért és higgadt főügyész, hozzátéve, hogy egyébként is "a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem, valamint a bűncselekmények megelőzésének, felderítésének és nyomozásának elősegítése céljából kapott pénzügyi információk operatív elemzése, értékelése, továbbítása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozá s Elleni Iroda feladatkörébe tartozik".

Azeri pénzek: az Europolhoz fordul Molnár Zsolt

Az Europolhoz, vagyis az Európai Rendőrségi Hivatalhoz fordul a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke az azeri kiadatás és a hazánkba érkező azeri dollármilliók miatt. Emlékezetes, az itthon egy örmény katonát álmában megölő azeri baltás gyilkost 2012-ben adta ki a magyar kormány hazájának, ahol lényegében nemzeti hősként ünnepelték. A sajtóhírek szerint pedig ebben az időszakban Azerbajdzsánból 9 millió dollár érkezett – több más ország mellett – egy magyar offshore számlára is. Molnár Zsolt arra kíváncsi, van-e a kettő között összefüggés.

Ujhelyi: akadályozta az azeri ügy kivizsgálását a Fidesz

Felér egy beismerő vallomással az, ami az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén történt szerdán. Miközben a Fidesz átláthatóságról és tisztességről papol, addig a kormánypárt EP-képviselői sunyiban leszavazták, hogy az EP átfogó vizsgálatot indítson az azeri csúszópénzek ügyében - írta ki Ujhelyi István a Facebook-oldalán.

Terel és titkolózik a kormány a bakui pénzmosoda magyar átutalásainak ügyében

Parlamenti vizsgálóbizottság, úgy fest, nem lesz azerbajdzsáni elnöki adminisztráció kenőpénz-alapjának magyarországi utalásai miatt – a T. Ház nemzetbiztonsági bizottsága fideszes többsége kedden leszavazta az erre vonatkozó ellenzéki indítványt. Valami vizsgálat ugyanakkor már folyik magyar hatóságok előtt, a részletek azonban ködösek. Az érintett állami szervek erős sunnyogásban vannak.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>