Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Abaújlak highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Elutasították a közmunkások nyílt szavazásáról szóló panaszokat

Abaújlakon három beadványozó is azt állítja, hogy a helyi közmunkások mellett ott állt valaki, aki ellenőrizte, hova húzzák az ikszet. Mindhárom panaszt másodfokon is elutasították.

MEGINT FELDUZZADT A KIS FALU A VÁLASZTÁSOK ELŐTT

Az önkormányzati választások idén is lendületet adnak a borsod megyei Abaújlak népességnövekedésének: A tavaszi 80-ról mostanra 99-re emelkedett a választópolgárok száma. Négy éve a voksolás előtti hetekben fiktív lakcímbejelentésekkel több tucat emberrel gyarapodott a település.

Voksturisták után kutatnak Abaújlakon bejelentésünk nyomán

Nem voltak hiábavalók az atlatszo.hu erőfeszítései, Abaújlakon megkezdődött a fiktíven bejelentkezetett voksturisták ellenőrzése. A jegyzői vizsgálat érinti a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté édesapja házát is, ahová öten jelentkeztek be a 2010 őszi önkormányzati választás előtti hetekben. A vitézi rend nem veti ki soraiból vitéz Kocsis Sándort emiatt.

Voksturizmus következmények nélkül – ki ellenőrzi a Kocsis-ház fiktív lakóit?

Nincs hatóság, aki megvizsgálja, hogy az Abaújlakra 2010 őszén fiktíven bejelentkezett személyek lakcíme megegyezik-e azzal, ahol életvitelszerűen tartózkodnak. Köztük ötnek az alpolgármester, háromnak a megválasztott polgármester háza lett az otthona az előző választások előtti napokban. A kormányhivatal szerint a jegyző dolga lenne a lakcímbejelentések valódiságát ellenőrizni, a jegyző azonban nem érzi magát illetékesnek az ügyben.

Fiktív bejelentésekkel manipulálta a választást Kocsis Máté édesapja

Másfélszeresére nőtt a 2010-es önkormányzati választás előtt egy Borsod megyei kistelepülés szavazásra jogosult polgárainak száma. Az ügyészség megállapította: fiktív lakcímbejelentések történtek, és ezért a Fidesz kommunikációs igazgatójának édesapját is megrovásban részesítették.
Találatok: [5]  Oldalak:   1