Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

adatgyűjtés highlight_off

Lapok:

VS.hu

Az online portál 2013 november 5-én indult el, eredeti terv szerint középen álló szerkesztőtáborral, mely tartózkodik a markáns véleménynyilvánítástól. 2014 augusztus végéig Kerényi György volt a portál főszerkesztője, ám ő hamarosan lemondott, miután egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a lap valójában Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozik, aki Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére. A VS ebben az időben támogatásokat kapott a jegybank alapítványaitól, ami megkérdőjelezte a független működést.  2016-ban látta napvilágot azok az adatok, amelyekből egyértelművé vált, hogy ki áll a portál és az azt kiadó New Wave Production Kft. mögött. Ekkor az addigi a portálnál dolgozók közül szinte mindenki felmondott. A lap végül hosszú agónia után 2019. februárjában szűnt meg, miután a New Wave több áttételek keresztül a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) sodródott.

Találatok: [6]  Oldalak:   1

Az LMP kivizsgáltatná az Ökotárs-ügy szivárogtatásait

Szél Bernadett társelnök a nemzetbiztonsági bizottság elé vinné az ügyet, már csak a nyomozó hatóságok hitelességének megőrzése érdekében is. A kormányt pedig felszólította arra, tartsa távol magát a nyomozásoktól, és ne akarjon a vizsgálatok lezárulta előtt ítéletet hirdetni.

BESOKALLT AZ ÖKOTÁRS: A KEHI VISSZAÉL A HATÁSKÖRÉVEL ÉS MEGFÉLEMLÍT

Újabb adatkérési felhívással fordult hétfőn a Kehi az Ökotárs Alapítványhoz. Az alapítvány szerint ugyanakkor a Kehi visszaél a hatáskörével és a célja olyan információk begyűjtése, amelyek lehetővé teszik egyfelől a civil alap lejáratását, a civil szervezetek és aktivisták megfélemlítését, illetve a szabadon szerveződő civil hálózatok feltérképezését, „listázását”.
Találatok: [6]  Oldalak:   1